Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Maksimalno koncentrirani na Cedevitu

Autor: Matej Lordanić

17.05.2010. 22:00
Maksimalno koncentrirani na Cedevitu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Dobro je što ćemo u polufinalu imati prednost domaćeg parketa. To ćemo trebati iskoristiti kako bismo ušli u finale. Detalji mogu odlučivati – rekao je Perić
Hrvoje Perić u posljednje je vrijeme bez imalo dvojbe najbolji igrač Zadra. U 14 utakmica Lige za prvaka Perić je na prosjeku od 18.1 koševa uz 6.8 skokova i danas bi momčad Zadra bez njega bila nezamisliva. Trener Danijel Jusup u Perića polaže velike nade u doigravanju koje počinje već u srijedu prvim polufinalnim utakmicama. No, prije toga Zadrani su po rasporedu imali utakmicu protiv Trogira u kojoj su slavili 87:71, a Perić je postigao 26 koševa uz 8 skokova.
– Utakmica je bila teška, ali uspjeli smo pobijediti. Prvi dio Lige za prvaka je završio čime možemo biti zadovoljni. Prije početka Lige za prvaka je malo tko to mogao očekivati. Mi smo svoje odradili i sada čekamo Cedevitu u polufinalu. Ne preostaje nam ništa drugo nego što bolje se spremiti za srijedu i prvu polufinalnu utakmicu u Krešinoj dvorani – kazao je Perić.
Sa 12 pobjeda i dva poraza Zadrani su završili prvi dio Lige za prvaka. Perić kaže da time mogu biti zadovoljni budući da je takvo što prije početka lige malo tko očekivao. No, nakon odličnoga početka i čak 11 uzastopnih pobjeda, dojam je da je momčad pomalo pala u posljednjim kolima.
– Učinjenim možemo biti jako zadovoljni. Rijetki su očekivali da ćemo nakon 14 kola biti među prve dvije momčadi. No, mi smo to ostvarili i možemo biti zadovoljni. Doduše, u posljednje tri utakmice smo malo pali. Nismo odigrali na razini prijašnjih, ali isto tako je teško održavati visoku razinu sportske forme. Jedna utakmica može sve preokrenuti. Ne trebamo bespotrebno stvarati paniku. Trebamo se što bolje pripremiti za prvu polufinalnu utakmicu sa Cedevitom u srijedu kako bismo ostvarili pobjedu. Nakon eventualne pobjede bi se sve moglo vratiti na staro – veli Perić.
Nakon 11 uzastopnih pobjeda teško je objasniti kombiniranih -49 u dvije utakmice u Zagrebu, 26 razlike protiv Zagreba i 23 protiv Cibone.
– Teško je to objasniti, ali što je, tu je. To je iza nas. Trebamo gledati naprijed jer je doigravanje pred nama. Ako budemo razmišljali o onome što je bilo, sigurno nećemo daleko dogurati.
U polufinalu Zadar ide na Cedevitu.
– Dobro je što u polufinalu imamo prednost domaćeg parketa. To ćemo trebati iskoristiti kako bismo ušli u finale. No, u doigravanju je teško išta prognozirati. Završnica je sezone i kod svih je prisutna nervoza. Detalji mogu odlučivati i stoga moramo biti maksimalno spremni i koncentrirani protiv jake momčadi kao što je Cedevita – za kraj će Perić.