Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mazda Star Show

Autor: Krešimir Bukvić

17.05.2010. 22:00
Mazda Star Show

Foto: Vedran SITNICA



Prigodnim domjenkom jučer su u Autokući Longin, ovlaštenom Mazda partneru u Zadru, obilježena dva značajna Mazdina jubileja: 90 godina postojanja tvrtke Mazda i 20 godina Mazdine sportske ikone, modela Mazde MX-5. U tom povodu Mazda je za sve ljubitelje ove cijenjene automobilske marke organizirala jedinstvenu priliku promotivne vožnje Mazdinih zvjezdanih modela: Mazda3 MPS i Mazda MX-5. Akcija zvana Mazda Star Show krenula je u Autokući Longin, Franka Lisice 89 jučer, a trajat će do 22. svibnja.
Okupljene uzvanike jučer su pozdravili vlasnici Autokuće Longin Boris i Tomislav Longin te generalni direktor Mazda Hrvatske Branko Maranić, koji nije propustio spomenuti kako upravo Autokuća Longin ima najveći tržišni udjel Mazde u Hrvatskoj po županijama.
Kako Mazda MX-5 slavi dvadeset godina tom prilikom napravljena je posebna verzija “20th anniversary” u samo 2.000 komada, a u prodaji će biti samo u Europi. Bazirana na 1,8-litrenom MX-5 s mekim krovom, ova verzija ima poseban optički paket s kromiranim okvirom rešetke hladnjaka, kvakama i okvirima prednjih svjetala zajedno sa srebrnastim okvirima prednjih svjetala za maglu, posebnim 17 cola aluminijskim naplacima, logom 20. godišnjice i dekorativnim elementima u unutrašnjosti u boji karoserije. Dodano je i ojačanje prednjeg mosta za sportsku i uzbudljivu vožnju. Upravo ovu izvedbu MX-5 svi će moći vidjeti i isprobati u Mazdinim salonima.
Mazda3 MPS, jedan od najsnažnijih automobila s prednjim pogonom, automobil je koji je izazvao puno zanimanja čim se pojavio, a od svog redizajna prošle jeseni privlači još više pozornosti.
Početkom svibnja u Mazdine salone došla je i obnovljena Mazda6, jedna od Mazdinih perjanica koja je od prvog modela 2002. godine, predstavnika Zoom-Zoom filozofije, uvijek bila na vrhu svog segmenta. Poboljšana Mazda6 unaprjeđuje jake strane svoje prethodnice, kao što su užitak u vožnji i ekonomičnost, a istovremeno donosi još finije obrađeni interijer, bolje ekološke performanse i višu razinu sigurnosti.
Na Mazda Star Showu svi zainteresirani mogu isprobati sve navedene zvjezdane modele, kao i ostatak Mazdine gamme.
Kako priliči jednom rođendanskom slavlju, tako i Mazda ima posebne rođendanske pogodnosti za sve svoje kupce. Financijske pogodnosti kreću se od 9.000 kuna na Mazdi2 pa sve do 30.000 kuna na pojedinim modelima Mazde6. Uz to svi kupci Mazde3, Mazde6, Mazde5, Mazde CX-7, Mazde MX-5 pa i Mazde BT-50 na poklon dobivaju navigacijski uređaj “Garmin nuvi 1340 + Adria Route”.