Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U Zagrebu održan drugi memorijal Kreše Ćosića

Autor: Ante Župan

17.05.2010. 22:00
U Zagrebu održan drugi memorijal Kreše Ćosića

Foto: Ante ŽUPAN



U Zagrebu je drugu godinu zaredom održan memorijalni turnir u košarci “Krešimir Ćosić”, u povodu njegove skorašnje 15. obljetnice smrti. Organizator – Klub zadarskih studenata, u balonu Boćarskog doma na Cvjetnom naselju okupio je 16 ekipa iz svih krajeva Hrvatske.
Kao i na prošlogodišnjem, u finalu su se našle iste ekipe “Otok Ugljan” te zagrebačka momčad “Moka i sinovi”. Tradicija se ponovila i po pitanju pobjednika, tako da su “Moka i sinovi” u sastavu Novaković, Gudelj, Morić i Maglić rezultatom 42:30 obranili naslov i Krešin pokal zadržali u Zagrebu. Korak do naslova ostali su otočani Peremin, Guzobad i Končul.
Na turniru je nastupila i momčad “East Maksimir”, koju je predvodio kapetan, Krešin sin, Petar Krešimir Ćosić. Oni su u konačnici osvojili treće mjesto. Pehare i medalje najboljima, kao i Krešinu monografiju te dokumentarac, uručila je njegova supruga Ljerka Ćosić.
– Drago nam je da smo i ovaj put odradili turnir na vrhunskoj razini. O tome svjedoči velik broj momčadi koje su se prijavile na turnir, ali i pozamašan broj navijača koji su tijekom cijelog dana pratili turnir. Iz godine u godinu trudimo se organizirati sve bolji turnir, pa tako najavljujem da će treće izdanje turnira zasigurno biti još kvalitetnije. Naš Krešo je to zaslužio, poručio je predsjednik Odbora za šport Kluba zadarskih studenata Šime Matak.
Studenti će na obljetnicu smrti Kreše Ćosića, 25. svibnja, zajedno s Ljerkom Ćosić položiti vijenac na njegovo posljednje počivalište na zagrebačkom Mirogoju.