Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zajednički projekt višejezični rječnik

Autor: Anamarija Bilan

17.05.2010. 22:00
Zajednički projekt višejezični rječnik

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Najnoviji projekt na kojem radimo je višejezični rječnik medicinskih pojmova. On će imati praktičnu primjenu u ambulantama i bavit će se terminologijom koju najčešće koriste liječnici ili medicinske sestre, rekao je Davor Vidaković, ravnatelj Medicinske škole Ante Kuzmanić
Učenici Zdravstvene in kozmetične šole Maribor posjetili su jučer svoje kolege iz Medicinske škole Ante Kuzmanić u sklopu zajedničke međunarodne suradnje, u okviru projekta E-medica.
– Imamo međunarodnu suradnju sa Zdravstvenom in kozmetičnom šolom iz Maribora. Suradnja se odvija u vidu razmjene učenika i zajedničkih projekata videokonferencijom. Najnoviji projekt na kojem radimo je višejezični rječnik medicinskih pojmova. On će imati praktičnu primjenu u ambulantama i bavit će se terminologijom koju najčešće koriste liječnici ili medicinske sestre prilikom primanja pacijenta i komuniciranja s njim. Rječnik će biti četverojezični i to njemački, engleski, slovenski i hrvatski, rekao je Davor Vidaković, ravnatelj Medicinske škole Ante Kuzmanić.
Vidaković je rekao da im je u posjet došlo 27 učenika te dvoje profesora. U Zadru će biti pet dana tijekom kojih će odlaziti na nastavu te na vježbe u zdravstvene ustanove, odnosno u Opću bolnicu Zadar.
Vidaković je najavio intenzivnija druženja kolektiva pa im tako 12. lipnja u posjet dolaze gotovo svi zaposlenici iz mariborske škole.