Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Burčul: Kvalitetniji smo od Zlatne luke

17.05.2011. 22:00
Burčul: Kvalitetniji smo od Zlatne luke


Sve misli prvaka Treće HNL – jug, momčadi Raštana okrenute su današnjem polufinalu Županijskog nogometnog kupa. U 18 sati na Stanovima u Zadru igraju mali finale protiv četvrtoligaša Zlatne luke iz Sukošana u kojem očekuju pobjedu. Pred kup susret protiv Zlatne luke kapetan trećeligaša Raštana i najbolji igrač Treće HNL – jug Goran Burčul je rekao:
– Ozračje u momčadi Raštana nakon uvjerljiva osvajanja titule prvaka među trećeligašima juga je odlično. Svi igrači su spremni za predstojeći kup susret osim ozlijeđenih Nike Peraića i Anđela Srzentića te pored toga što respektiramo sukošanskog četvrtoligaša mislim da smo kvalitetniji sastav, a time i apsolutni favoriti u tom susretu. U okršaj s momčadi Zlatne luke ipak ćemo ući u potpunosti ozbiljno i angažirano bez podcjenjivanja protivnika te uz podršku naših vjernih navijača koji stižu iz Ravnih kotara u Zadar. Svi u klubu, upravi, stručnom vodstvu i među igračima se nadaju plasmanu u finale Županijskog kupa gdje bi nas za tjedan dana trebao čekati prvoligaš Zadar.
Novi prvaci Treće HNL – jug su u okviru 31. kola rutinski došli do nova tri boda protiv mlade i poletne momčadi Primorca 1929 iz Stobreča rezultatom od 2:1 iako su nastupili bez pola momčadi jer nisu igrali Niko Peraić, Anđelo Srzentić, Ivan Šimurina, Antonio Tičak, Roko Mišlov i Dragan Župan. S ovom pobjedom lideri među trećeligašima juga sada imaju čak 71 bod (62:21) što je čak 17 bodova više od drugoplasiranog opuzenskog Neretvanca i 18 više od trećeplasiranog Velebita iz Benkovca. Inače, u srazu sa Stobrečanima vidjelo se da je momčad trenera Leopolda Burčula (iako osjetno oslabljena) po kvaliteti dobrano nadmašila sadašnji treći rang natjecanja. Nažalost, zbog nedobivanja licencije za igranje u Drugoj HNL momčad Raštana će i u idućoj sezoni igrati u Trećoj HNL – jug.