Cromaris povećao prodaju za 70 posto

Slika korisnika admin

Tvrtka za marikulturu Cromaris u prva je  četiri mjeseca ove godine u  odnosu na isto prošlogodišnje  razdoblje ostvarila rast prodaje od 70 posto, priopćeno je iz  Cromarisa.

Povećanje prodaje rezultat  je ulaganja u povećanje kapaciteta i modernizaciju proizvodnje te u obrazovanje zaposlenih, kaže se u  priopćenju.

Ističe se da Cromaris više od  60 posto proizvodnje plasira  na izvozna tržišta, što predstavlja rast od 260 posto u odnosu na isto prošlogodišnje  razdoblje.

U priopćenju se podsjeća da  je početkom godine u Cromarisu dovršena dokapitalizacija  vrijedna više od 155 milijuna  kuna s ciljem ulaganja u proizvodnju i tehnologiju prerade  ribe i povećanje proizvodnje  na 5.000 tona godišnje.

Kako bi se ostvario rast količina, početkom godine s radom je počeo suvremeni sustav  automatskog hranjenja ribe u  dva uzgajališta, a započeti investicijski ciklus obuhvatit će i  ulaganje u pogon za predrast  ribe koji će skratiti sadašnji  proizvodni ciklus uz ujednačavanje kvalitete proizvedene ribe.

Planira se i ulaganje u izgradnju pogona za preradu ribe i distribucijski centar, kaže  se u priopćenju.

Cromaris je tvrtka u sastavu  Adris grupe, a bavi se uzgojem,  prodajom i preradom ribe.  Osim svježe ribe, Cromaris  svojim kupcima nudi svježe  očišćenu ribu, dimljene filete  brancina i orade te marinirane  filete brancina i orade.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno