Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Cromaris povećao prodaju za 70 posto

17.05.2011. 22:00
Cromaris povećao  prodaju za 70 posto


Tvrtka za marikulturu Cromaris u prva je  četiri mjeseca ove godine u  odnosu na isto prošlogodišnje  razdoblje ostvarila rast prodaje od 70 posto, priopćeno je iz  Cromarisa.
Povećanje prodaje rezultat  je ulaganja u povećanje kapaciteta i modernizaciju proizvodnje te u obrazovanje zaposlenih, kaže se u  priopćenju.
Ističe se da Cromaris više od  60 posto proizvodnje plasira  na izvozna tržišta, što predstavlja rast od 260 posto u odnosu na isto prošlogodišnje  razdoblje.
U priopćenju se podsjeća da  je početkom godine u Cromarisu dovršena dokapitalizacija  vrijedna više od 155 milijuna  kuna s ciljem ulaganja u proizvodnju i tehnologiju prerade  ribe i povećanje proizvodnje  na 5.000 tona godišnje.
Kako bi se ostvario rast količina, početkom godine s radom je počeo suvremeni sustav  automatskog hranjenja ribe u  dva uzgajališta, a započeti investicijski ciklus obuhvatit će i  ulaganje u pogon za predrast  ribe koji će skratiti sadašnji  proizvodni ciklus uz ujednačavanje kvalitete proizvedene ribe.
Planira se i ulaganje u izgradnju pogona za preradu ribe i distribucijski centar, kaže  se u priopćenju.
Cromaris je tvrtka u sastavu  Adris grupe, a bavi se uzgojem,  prodajom i preradom ribe.  Osim svježe ribe, Cromaris  svojim kupcima nudi svježe  očišćenu ribu, dimljene filete  brancina i orade te marinirane  filete brancina i orade.