Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dijan: Ne bojimo se Raštana

17.05.2011. 22:00
Dijan: Ne bojimo se Raštana


Sukošan je na nogama. Nakon daleke 1975. godine i finala s tadašnjim drugoligašem Zadrom predvođenim Sukošancem Tonijem Dijanom i poraza u zadnjim sekundama utakmice sasvim slučajnim zgoditkom, Zlatna luka je danas u 17.30 sati opet u završnici Kupa. Na zadarskim Stanovima ponavlja se povijest od prije 26 godina. U zlatnom nizu uspjeha Zlatne luke tijekom 70-ih godina prošlog stoljeća tada se povijesnoj generaciji iz tadašnjeg jugoslavenskog drugoligaša sa Stanova suprotstavila momčad iz Sukošana, članovi jedinstvene Dalmatinske lige, trećeg natjecateljskog ranga u bivšoj državi, dok će se danas kao četvrtoligaš suprotstaviti lučonošama Treće HNL jug i sigurnim jesenskim drugoligašem.
– Raštane su trenutačno pri samom vrhu nogometa u Dalmaciji. Priznajemo im kvalitetu i izvrsnu formu, svi njihovi igrači su dobri individualci, a pod vodstvom trenera Lea Burčula igraju dobro i kao momčad. Međutim, osim časnog respekta nemamo nikakvog straha. Iako su Raštančani već iskusni kup igrači, mi nemamo ništa izgubiti i uz tu je naša prigoda, poručuje trener Robert Dijan.
Osim već duže ozlijeđenog nositelja igre Bože Gašparovića, momčad Zlatne luke na Stanovima će istrčati u svom najboljem sastavu, s mladim i agresivnim igračima.
– Već smo duže srcem i dušom u finalu što je itekako vidljivo na našim posljednjim lošijim prvenstvenim izdanjima. Moji igrači gore od želje istrčati na teren i u muškom nadigravanju ostaviti zadnju kap znoja na travnjaku. S naše je strane zaista velika želja i sukošanski dišpet, zato se dolazimo nadigravati. Pokušat ćemo iskoristiti sve svoje adute, poglavito izrazite brzace i lukave strijelce Matu Bugariju i Danila Nitraja. Ako naši suparnici u utakmicu uđu podcjenjivački, iskoristit ćemo svaku iole pruženu prigodu, otkriva Dijan današnje taktičke karte.
A uspiju li uz najavljenu veliku podršku grlatih navijača, sukošanske Torcide i Blitvara, u današnjoj igri Davida i Golijata iznenaditi favoritizirane Raštančane, Sukošan bi večeras mogao “gorjeti”.