Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Luka Kalmeta: Ne znam zašto sam tu. Samo sam ih razdvojio!

17.05.2011. 22:00
Luka Kalmeta: Ne znam zašto sam tu. Samo sam ih razdvojio!


– Taj sam dan bio s kumom i suprugom na kupanju. Čula se neka galama na šetnici pa sam otišao vidjeti što je i tamo zatekao pet, šest mlaloljetnika koji su tukli nekoga. Razdvojio sam ih i i rekao im: “koja vam je pi… materina, ajte ća” – Luka Kalmeta


U nastavku suđenja zbog napada i prijetnji dvojici zadarskih policajaca prošlog ljeta na Karmi jučer su na Županijskom sudu u Zadru optuženici – Luka Kalmeta (34), bivši europski prvak u full contactu, Jakov Kalmeta (27) i Dino Kereta (18), iznijeli svoje obrane, a završne riječi i završetak ovog sudskog postupka, zakazani su za kraj svibnja.
Sva trojica su u svojim svjedočkim iskazima opovrgla navode napadnutih policajaca ustvrdivši kako niti jedan od njih nije sudjelovao u tučnjavi, već da su grupica od pet, šest maloljetnika koji su se zatekli na tom mjestu.
– Taj sam dan bio s kumom i suprugom na kupanju. Čula se neka galama na šetnici pa sam otišao vidjeti što je i tamo grupicu mlaloljetnika koji su tukli nekoga. Razdvojio sam ih i i rekao im: “koja vam je pi… materina, ajte ća” – rekao je Luka Kalmeta u svojoj obrani te je potom, obraćajući se sudskom vijeću pod predsjedanjem suca Marijana Bitange, zaključio kako zaista ne zna zašto je on na optuženičkoj klupi. Ispričao je kako ga je interventni policajac pozvao da s plaže dođe gore na šetnicu, nakon čega je mu je na upit je li on sudjelovao u tučnjavi, jedan od napadnutih policajaca potvrdio da nije.
– Taj policajac je jasno rekao da nisam, a kasnije su me pokupili i odveli u policiju na razgovor – ustvrdio je Luka Kalmeta. Jakov Kalmeta ispričao je kako su on i Kereta motorom zaobišli bicikliste, te da im je jedan od njih zamahao rukom, a kad su se zaustavili, da ga je “visočiji” odgurnuo. Napomenuo je kako biciklisti nisu spominjali da su policajci. Treći, jedva punoljetni optuženik Dino Kereta, potvrdio je navode prve dvojice, a za drogu koja mu je nakon incidenta pronađena u kući kazao je da je bila za njegovu uporabu jer je u to vrijeme eksperimentirao s drogama.
Trojica prijatelja optužnicom se terete da su 13. srpnja prošle godine u blizini plaže na zadarskim Kolovarama bez ikakva razloga nasrnuli na dvojicu zadarskih policajaca koji su se tuda vozili biciklima. Nakon niza psovki skuterom su im prepriječili prolaz te unatoč tome što su ih ovi upozorili da su policajci, Kereta je nasrnuo na jednog od njih, a u napadu su mu se ubrzo pridružili i Jakov i Luka Kalmeta. Srušivši ih na pod oni su ih, prema navodima optužnice, nastavili udarati nogama i rukama po tijelu, a bivši prvak u full contatu još im je i zaprijetio riječima: “Pa što da ste policajci, upucam vas i bacim u more, i za to neće nitko znati”.
Osim zbog nasilničkog ponašanja Keretu se optužnicom tereti i zloporaba opojnih droga, a policajci su mu u pretrazi doma pronašli 52,35 grama “trave”, 9,39 grama hašiša i 15,97 grama amfetamina. Suđenje se nastavlja.