Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Presudili kvaliteta i iskustvo Zagreba

17.05.2011. 22:00
Presudili kvaliteta i iskustvo Zagreba


U polufinalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske Zagreb protiv Zadra vodi sa 1-0 i u subotu u svojoj dvorani ima priliku pobjedom otići u finale. Do te je prednosti došao sinoć na Višnjiku, u utakmici u kojoj niti jednom nije bio u rezultatskom zaostatku. Zadar je egal imao samo kod rezultata 2-2. Najuzbudljivija je bila druga četvrtina, kada su domaći sa -24 stigli na -4, ali u drugom poluvremenu nisu uspjeli u potpunosti preokrenuti. Iskusniji „mravi” kontrolirali su utakmicu do kraja, a trener Zadra Josip Grdović, koji u nastavku nije pozivao minutu odmora, ovako je prokomentirao susret.
– Čestitam Zagrebu na pobjedi. Odnijeli su prednost u svoju dvoranu, a mi sada tamo moramo odigrati najbolje što možemo i pokušati vratiti još jednu utakmicu u Zadar. I prije utakmice sam rekao da su oni favoriti iz razloga što na svakoj poziciji imaju dva-tri igrača visoke kvalitete. To su iskoristili, pogotovo na otvaranju utakmice i drugog poluvremena. Tada je izišla na vidjelo njihova kvaliteta. Nismo uspjeli preokrenuti i Zagreb je zasluženo pobijedio. Odigrali smo na valove i to nije bilo dovoljno. Ponavljam, Zagreb je favorit i u drugoj utakmici, jer ima kvalitetniju momčad i dužu klupu, ali pokušat ćemo ih iznenaditi.
Je li za vas Heytvelt iznenađenje?, bilo je prvo pitanje novinara.
– Nije iznenađenje, jer je riječ o kvalitetnom igraču, ali igra na refule. Pojedine utakmice odigra odlično, a pojedine slabije. Otvorio je izvanredno i bio prevaga na strani svoje momčadi. Igrao je u mnogo jačoj ligi od ove, talijanskoj. Fizički je dominantan i ima izvanredan šut, što je i pokazao. Uz to, Zagreb ima iskustvo Mulaomerovića i Simona, a da ne govorim o Žoriću, koji je sve skinuo i poentirao. Zakazali smo i u skoku. Čim nemaš kontrolu skoka, nemaš velike mogućnosti za pobjedu, a Zagreb je imao 15 skokova više. Pokušali smo i sa zonom, ali oni su nam nekoliko puta skočili u leđa. Mislili smo nešto drugo, ali nije prošlo. Hendikepirani smo u visini i pokušat ćemo za iduću utakmicu nešto postaviti na drugačiji način – zaključio je Grdović.
Ivica Burić, trener Zagreba, imao je razloga za zadovoljstvo, ali u svom izlaganju nakon utakmice prvo se osvrnuo na situaciju u Zadru.
– Čestitam mom učitelju iz Splita, a današnjem treneru Zadra što je od ove momčadi napravio momčad. Šteta što nije prije došao, možda bi se kockice drugačije posložile, a to sam rekao i ministru Kalmeti. Imam to pravo kazati, jer sam bio dio Zadra i radio sam tu.
O samoj utakmici kazao je sljedeće.
– Čestitao sam mojim igračima i mislim da je utakmica bila gledljiva. Bila je na valove. Prvih deset minuta smo mi imali inicijativu, a u drugih deset minuta ju je preuzeo Zadar i praktički došao do egala. Na poluvremenu smo primirili emocije i sanirali neke greške, u trećoj četvrtini vratili prednost i iskusno priveli utakmicu kraju. Iako, kada kažem iskusno, to ne znači da je bilo lako. Ali i u najavi sam rekao da Zadar nije slučajno na poziciji broj dva. Publika je bila krasna i u najtežim trenucima je bodrila igrače Zadra.
Zagreb je sada na korak do finala.
– Zadovoljan sam kako smo odigrali prvu utakmicu, ali ništa još nije gotovo. Ovo su najopasnije utakmice. U polufinalu moraš biti spreman na sve i moramo iskoristiti kapital iz ove utakmice i pokušati riješiti seriju u našoj dvorani u subotu.
Što se događalo nakon utakmice po povratku vaše momčadi u svlačionicu?
– Ništa. Na Žorića su nešto… Stvarno ne znam što, jer on je domaće dijete. Bez veze. Potrčao sam i samo sam ih odgurnuo da ne bude pizdarija. I nije ništa bilo. Nije bio nikakav veći incident, samo su micali tunel, ali to su navijači Zadra. Cijenim i poštujem kako bodre klub – smirio je strasti trener Zagreba.