Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Traže saborsku raspravu oko optužnica i transkripata

17.05.2011. 22:00
Traže saborsku raspravu oko optužnica i transkripata


Braniteljske udruge okupljene oko HVIDR-e Zadar u Zagrebu su se sastale s ministrom hrvatskih branitelja Tomislavom Ivićem. Prema riječima Branimira Ražova predsjednika udruge nekadašnjih vojnih instruktora iz Šepurina “Gavran”, branitelji su zatražili provođenje saborske rasprave posebice na okolnosti nakon donošenja presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.
– Izrazili smo nezadovoljstvo stanjem u državi jer smatramo da su haške presude poraz hrvatske države i svih njenih građana. Zbog toga smo i zatražili da se u Saboru provede rasprava oko optužnica, transkripata i kako sve to utječe na gospodarsko stanje te prvenstveno na sigurnosnu situaciju u državi. Također, zatražili smo pojačanu diplomatsku aktivnost uperenu na one adrese s kojih se izravno utječe na ovako politički intonirane haške presude, rekao je Branimir Ražov, predsjednik Udruge PSG SOD Damir Tomljanović Gavran.
Zadarski branitelji u Zadar se vraćaju bez konkretnih obećanja osim onih da će Vlada učiniti sve što je u njenoj moći kako bi oslobodila nepravomoćno osuđene generale. Iako su to znali uoči puta, Ražov kaže da su licem u lice htjeli vidjeti atmosferu kako po tom pitanju “dišu” najviši državni dužnosnici. Štoviše, branitelji već sad ističu da nikom ne vjeruju niti će ikom dati bjanko ček povjerenja.
Zapravo, a prema medijskim najavama, branitelji iz Zadra su se trebali sastati s predsjednikom Josipovićem, ali do tog sureta nije došlo. U Ministarstvu branitelja bili su nazočni predstavnici HVIDR-e Zadar, Udruge PSG SOD Damir Tomljanović Gavran, Udruge maloljetnih branitelja, Udruge oboljelih od PTSP-a, a sastanku je nazočio i državni tajnik Zoran Komar.