Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

“Vrapčići” crtali morsku floru i faunu Jadrana

17.05.2011. 22:00
“Vrapčići” crtali morsku floru i faunu Jadrana


Polaznici Dječjeg vrtića “Vrapčić” danas su bili posebni gosti Prirodoslovnog odjela Narodnog muzeja Zadar u povodu Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja. Mališani su tom prigodom sudjelovali u likovnoj radionici u postavu izložbe  “Flora i fauna Jadrana”.
U ugodnoj atmosferi muzeja i nesvakidašnji radni zadatak, djeci zaista nije bilo teško opustiti se i dati mašti na volju, pa su tako male i vrijedne ruke nacrtale niz prekrasnih crteža malih i velikih riba, rakova, školjki, koralja i morskih trava koje krase dubine našeg mora. 
Voditeljica Prirodoslovnog odjela dr. sc. Snježana Vujčić-Karlo kazala nam je kako ova radionca nije organizirana samo u povodu Međunarodnog dana muzeja:- Naš je cilj omogućiti djeci predškolskog i školskog uzrasta da u muzeju uče i da im bude zabavno, odnosno da zavole muzej. Ta se ljubav, odnosno interaktivnost između muzeja i djece uči u najranijoj dobi. Muzej na ovaj način mališanima nije neko odbojno i dosadno mjesto, nego prostor u kojem se oni osjećaju ugodno.
– Ovom prigodom pozivam ravnatelje vrtića da nam se jave ukoliko su zainteresirani za sudjelovanje u ovakom i sličnim radionicama, jer je ulaz za djecu vrtićke dobi besplatan, dok je cijena ulaznice za učenike od prog do četvrtog razreda osnovnih škola simboličnih pet kuna, poručila je dr. sc. Snježana Vujčić-Karlo.