Alvir: Zemuničani neće nositi zaštitne maske

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Zemuničani nikad neće nositi zaštitne maske. Usprkos obećanjima o najmodernijem postrojenju Centra za gospodarenje otpadom kod Biljana Donjih, borit ćemo se sa svim sredstvima da ne dođemo u poziciju žitelja koji već dvije godine trpe smrad koji se širi oko uređaja za odvodnju Centar kod Gradskog groblja.

Život im je sasvim nepodnošljiv a i njima su obećani najmoderniji uređaji bez ikakvih neugodnih mirisa, poručio je Marko Alvir, predsjednik KUD-a  Sv. Kata, s današnje konferencije za novinare održane u Općinskoj vijećnici u Zemuniku.

- Životi više od 12 tisuća ljudi, izvori dragocjene vode te nadaleko poznata ravnokotarska poljoprivreda ugroženi su uspostavom Centra  kod Biljana Donjih. Nismo protiv izgradnje takvoga Centra, ali tražimo da se dislocira na drugo mjesto, poručili su to članovi inicijativnog odbora sastavljenog od predstavnika Zemunika i okolnih sela, odnosno naselja. svih većih općina Ravnih Kotara.

- Ne želimo da se naša djeca truju i obolijevaju od karcinoma, to nam djeca i unuci nikad neće oprostiti, naglasio je Alvir.

Nazočni na konferenciji su izričito ustvrdili kako ne žele da ih prikazuju kao šačicu ruralnih, agrarnih i nepismenih mještana starije životne dobi.

Najzanimljivije je kako Hrvatske vode nisu dale suglasnost projektu jer se nalazi u trećoj zoni vodozaštite.

- Na a potpisivanje peticije protiv pogona u Biljanima Donjim, koju je u dva dana potpisalo čak 840 punoljetnih žitelja, odlučili smo se nakon izjave ministrice Mirele Holly kako će ubrzati ishođenje vodopravne suglasnosti. Njoj su prezentirane krive informacije, kazao je predsjedavajući inicijativnog odbora Zdravko Belušić, ističući pritom kako će peticiju s najmanje 3.000 potpisa uskoro poslati svim mjerodavnim institucijama, ministarstvima, te županijskim vlastima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika evo vakoj
To je sve maslo Kutije i njegovih jataka koji sustavno truju ravne kotare, već je u Biljanima donjim napravio sranje gdje je prodao njegovim prijateljima da tamo iskreću otrov od mangana iz šibenika, taj otrov uvih burnih dana lipo "papri" povrće u ravnim kotarima, čak i riba u vranskom jezeru ugiba, a on se trsi da to nije otrovno i zatvara oči da ne vidi. Ne želimo takve vođe koji nas truju! Bravo zemuničani!
Slika korisnika ivoru
mislio je bandit i kriminalac kutija da ce sa tim otjerati i potrovati ono malo srba sto je ostalo, a vitar puse,nek samo puse......... smrad ne bira zrtve po vjeroispovjesti