Automobil ispred svog vremena

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Svečano predstavljanje Peugeota 208

Jučer je u A. C. Serdarević, zadarskom Peugeot koncensionaru svečano predstavljen Peugeot 208.

- Drago mi je što ste došli na ovu našu prezentaciju Peugeota 208. Iako su vremena teška odlučili smo organizirati ovo druženje i predstaviti vam novi Peugeot isto onako kao što se to nekad radilo, uz prigodnu zakusku. Vjerujem da svi vi, kao i mi u centru, očekujemo da bude bolje, obratio se okupljenima vlasnik A. C. Serdarevića, Ive Serdarević.

 Direktor centra Ivica Dugandžić nam se pohvalio da su već dobili nekoliko rezervacija za 208, što je bilo i za očekivati s obzirom na odličan omjer uloženog i dobivenog kod spomenutog automobila.

- Mi u A. C. Serdarević puno očekujemo od 208. Riječ je o automobilu koji ima nova, kvalitetna tehnička rješenja, dizajn, dodatni prostor te manju potrošnju što ga čini izuzetno atraktivnim. Usudio bih se reći da su Peugeotovi dizajneri ponovno postavili nove standarde u pogledu unutrašnjosti vozila, počevši od ručke na vratima pa preko kontrolne ploče do svih ostalih pojedinosti, naglasio je Dugandžić.

Tehnološke inovacije brenda Peugeot u području motora omogućile su čak 8 motora za novi 208. Gama dizel motori u ponudi su:

- 1,4 l HDi 50 kW (68 KS), ručni mjenjač s 5 brzina, 1,6 l e-HDi FAP 68 kW (92 KS), ručni mjenjač s 5 brzina, Stop & Start i 1,6 l e-HDi FAP 82 kW (115 KS), ručni mjenjač sa 6 brzina, Stop & Start, a gama benzinski motori: 1,0 l VTi 50 kW (68 KS), ručni mjenjač s 5 brzina, 1,2 l VTi 60 kW (82 KS), ručni mjenjač s 5 brzina , 1,4 l VTi 70 kW (95 KS), ručni mjenjač s 5 brzina, 1,6 l VTi 88 kW (120 KS), ručni mjenjač s 5 brzina i 1,6 l THP 115 kW (156 KS), ručni mjenjač sa 6 brzina. Model 208 donosi i novu generaciju 3-cilindarskih motora koji u potpunosti donose istinski napredak u pogledu potrošnje i emisije CO2, istovremeno nudeći visoku razinu performansi. Dostupni u izvedbama 1.0 i 1.2-l VTi ti motori omogućuju automobilu postizanje iznimno niske emisije od svega 99 g/km i104 g/km CO2. Tehnologija e-HDi Stop & Start, pak, omogućuje snižavanje potrošnje goriva i emisije CO2 i to na maksimalno jednostavan način, isključivanjem i ponovnim pokretanjem motora

prilikom zaustavljanja vozila. Peugeot 208 označava generacijski skok, kompaktan, okretan i učinkovit svakako je ispred svog vremena i pravo utjelovljenje pojma "re-generacija".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno