Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

HDZ-ovi birači izabrali bi Kosor

17.05.2012. 22:00
HDZ-ovi birači izabrali bi Kosor


Kad bi u nedjelju o predsjedniku HDZ-a odlučivali birači te stranke, na njezinom vrhu ne bi bilo promjena. Tako ispada prema istraživanju agencije Puls koje je objavila Nova tv. Naime, među 300 ispitanih birača HDZ-a najviše njih ima pozitivno mišljenje o Jadranki Kosor, 48 posto. Na drugom je mjestu Tomislav Karamarko o kojem dobro misli 40 posto HDZ-ovih birača, a zatim slijede Milan Kujundžić (37 posto), Domagoj Milošević (35 posto) te Darko Milinović (32 posto)
HDZ bi u nedjelju mogao dobiti novog predsjednika puno ranije nego što se to procjenjivalo. Čak je i aktualna predsjednica Jadranka Kosor nedavno spomenula da bi izborni sabor mogao završiti u ranu zoru u ponedjeljak, ali prema usvojenom dnevnom redu moguće je da će pobjednik biti proglašen već u nedjelju navečer. Naime, glasovanje će započeti prije rasprave o izvještaju što će ga podnijeti Jadranka Kosor, znači vjerojatno u ranim poslijepodnevnim satima. Nakon formalnog dijela, biranja radnog predsjedništva i pozdrava prisutnih gostiju, predviđeno je prihvaćanje statutarnih promjena oko kojih nema većih prijepora.
Zatim je, sukladno dnevnom redu što ga je utvrdilo predsjedništvo HDZ-a, izvještaj Jadranke Kosor, a onda će svaki kandidat za šefa stranke, njih petero, dobiti deset minuta za predstavljanje izaslanicima. I čim to završi kreće glasovanje za sve dužnosti koje se biraju na saboru. Sat vremena nakon početka glasovanja, izaslanici će moći raspravljati o izvještaju Jadranke Kosor.