Medalje i pohvale za vina Korlat

Slika korisnika admin
Autor: 

Objavljeni su rezultati ocjenjivanja Concours mondial de Bruxelles 2012, ocjenjivanja koje se ove godine održalo u Portugalu. Sada već višestruko međunarodno nagrađivana vina Korlat Merlot i Korlat Cabernet sauvignon, berbe 2008 osvojila su srebrne medalje.

Na ocjenjivanje je ove godine prijavljeno 8,397 vina i alkoholnih pića, a dodijeljeno je ukupno 2435 medalja. Vina je ocjenjivalo 320 ocjenjivača iz 40 zemalja svijeta.

Vina Badela 1862 nastavljaju s osvajanjem medalja i priznanja za vrhunsku kvalitetu svojih vina i u ovoj jubilarnoj godini, kada Badel 1862 slavi svoju 150. godišnjicu postojanja.

Concours Mondial de Bruxelles od svog osnivanja 1994. godine, pozicionirao se kao "svjetsko prvenstvo vina" s prosječno 7000 uzoraka vina sa četiri kontinenta koja budu prijavljena na ocjenjivanje. Ukupno gledavši, ovi uzorci predstavljaju više od 500 milijuna boca vina na globalnom tržištu.

Isključivo sastavljen od profesionalaca, žiri Concours Mondial de Bruxelles okuplja najbolje svjetske stručnjake iz područja vina svake godine.

Časopis Decanter dodijelio je vinima Korlat Syrah i Korlat Cabernet sauvignon berbe 2008, te Ivan Dolcu barrique 2007. pohvale.

Časopis Decanter smatraju najboljim svjetskim časopisom koji je posvećen vinima. Decanter se prodaje u 96 zemalja, a na njegovim natjecanjima glavni fokus je na potrošaču jer nagrade dodjeljuje stručni žiri na osnovu porijekla, različitosti, stila te maloprodajne cijene vina.

Osvajanje nagrada na ovakvom prestižnom ocjenjivanju slobodno se može usporediti sa zlatnom medaljom koju sportaši osvajaju na međunarodnim natjecanjima, priopćili su iz Badela.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno