Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pipan čestitao igračima i upravi pa otišao…

17.05.2012. 22:00
Pipan čestitao igračima i upravi pa otišao…


– Ne bih toliko govorio o ovoj posljednjoj utakmici. Čestitam igračima i treneru Cibone na zasluženoj pobjedi. Pokazali su da su u ovom trenutku bolja momčad i zasluženo su pobijedili drugu, baš kao i prvu utakmicu. Nije ovo bila laka sezona, od prvog do posljednjeg dana. Bilo je mnogo stresova. Imali smo pred sobom cilj da vratimo Zadar u regionalnu ligu i u tome smo uspjeli. Zato čestitam svojim igračima i zahvaljujem im, kao i mojim pomoćnicima, te sportskom direktoru Branku Skroči, bez kojega ovaj rezultat ne bi bio moguć. Zahvaljujem i novinarima na suradnji – kazao je na press konferenciji nakon utakmice slovenski trener Aleš Pipan i napustio dvoranu, davši tako indirektno do znanja da je njegov posao u Zadru završen.
JASMIN REPEŠA, TRENER CIBONE:
– Čestitam Zadru na povratku u ABA ligu, što je jako važna stvar za hrvatsku košarku. Čestitam i svojim igračima na plasmanu u finale i sada nas očekuje ono, za što smo cijelo vrijeme igrali. Drugi put u kratkom razdoblju smo pobijedili u Zadru i to u vrlo sličnim utakmicama. I ovaj put smo slabije krenuli, napad nam je bio sterilan i slabo smo reagirali na agresivnost domaćina i preuzimanje. Srećom, nismo mnogo zaostali. Druga četvrtina je bila nešto bolja, prije svega defanzivno i dobili smo više lakih poena u kontranapadu. Treća četvrtina bila je gotovo ista kao i na prethodnoj utakmici na Višnjiku. Otišli smo na preko dvadeset razlike i utakmica je bila riješena. Drago mi je da smo riješili posao s 2-0, pogotovo jer smo igrali bez dva važna igrača Barboura i Žižića. Nadam se da će se oporaviti do finala.
KARLO VRAGOVIĆ:
– Ostali smo bez koncentracije početkom treće četvrtine te je to kvalitetna momčad poput Cibone iskoristila na najbolji mogući način. Šteta što nismo izdržali malo dulje u egalu i podarili našim navijačima barem zanimljiviju utakmicu. (A. D.)
IVE IVANOV:
– Pružili smo odličan otpor Ciboni u prvom poluvremenu, no oni su u drugom u ubacili u visu brzinu i odlučili pitanje pobjednika. Mi smo svoj cilj ispunili. Vratili smo Zadar u ABA ligu, jedino nam može biti malo žao sto nismo to uspjeli riješiti ranije kao treći. (A. D.)