Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Želimo se vratiti u Zagreb

17.05.2012. 22:00
Želimo se vratiti u Zagreb


Pred početak polufinalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske Cibona je, kao prva i jedina neporažena momčad Lige za prvaka, bila veliki favorit protiv četvrtoplasiranog Zadra. Nakon prve utakmice je još i veći, jer bio je to dvoboj bez ikakve neizvjesnosti. Jednosmjerna ulica od prve do posljednje sekunde. Potpuna dominacija “vukova”. Zadrani su namjeravali pružiti barem nekakav otpor, no pali su doslovno bez ispaljenog metka. Ipak, sustav natjecanja je takav da nudi popravni ispit, bez obzira koliko težak i uvjerljiv prethodni poraz bio. Stoga uoči večerašnje druge utakmice u dvorani Krešimira Ćosića Aleš Pipan vjeruje da će njegovi igrači ipak odigrati kudikamo bolje nego prije tri dana.
– To je doigravanje i takve stvari se događaju. Momčadi gube i s većom razlikom pa nekoliko dana kasnije pobijede. Ovo je posve nova utakmica. Mislim da moji igrači imaju još snage i motivacije. Ovo im je prava prilika da pokažu koliko vrijede.
Manje grešaka, više energije
Što treba napraviti da se ne ponovi priča iz prve utakmice?
– Treba minimalizirati greške koje smo radili u Zagrebu, a bilo ih je puno. Moramo ući u susret s drukčijom energijom, odlučnije i koncentriranije. Jer ako uđemo mlako, kao što je to bio slučaj u prvoj utakmici, ne piše nam se dobro.
Cibona je tada krenula s 15-2 te je sve do početka posljednje četvrtine povećavala tu prednost.
– Vrlo loše smo otvorili utakmicu i dopustili Ciboni lagane koševe. Dogodile su se neke stvari, koje nismo planirali. Teško smo zabijali koševe, igrali smo neodlučno u napadu i na početku smo promašili nekoliko otvorenih šuteva, koje treba pogoditi kako bi dobili samopouzdanje. Nakon toga nam je napad bio veliki problem.
Izgubljene lopte (pod tornjem čak 21) će večeras trebati svesti na minimum.
– Već smo rekli da ako igramo pet na pet imamo neke šanse. Ako im dopustimo brzu tranziciju i kontranapade, onda su te šanse minimalne. Njihovi laki koševi su bili posljedica naših izgubljenih lopti i nekontrolirane igre u napadu jedan na jedan – kaže Pipan, koji će na raspolaganju imati sve igrače, a jedini koji se požalio na bol u koljenu je DeWayne Reed.
– Napravit ćemo sve da se još jednom vratimo u Zagreb – zaključuje slovenski strateg.
Ključ izgubljene lopte
Kako večerašnja utakmica izgleda iz igračke perspektive?
– Nakon onako uvjerljivog poraza u Zagrebu, nije lako igrati drugu utakmicu. Međutim, možemo mi sada dobiti jedan razlike, izjednačiti seriju na 1-1 i izboriti majstoricu pa ta razlika iz prvog susreta neće ništa značiti. Maksimalno ćemo se pripremiti da odigramo što bolje. Prije svega, nastojat ćemo bolje otvoriti utakmicu, kako bi možda ovaj put mi napravili neku razliku. Dat ćemo sve od sebe da nam ovo ne bude posljednja utakmica sezone, nego da se najmanje još jednom vratimo u Zagreb – ističe Ante Krapić.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU