Conchita je kao Dinamo

Slika korisnika admin
IMA LI ŽIVOTA BEZ EUROSONGA?

Ovih se dana osjećam nekako prazno, nekako nerealizirano, kao da mi nešto jako važno u životu nedostaje. Jednostavno, nisam potpun i svoj čovjek. A zašto je to tako? Vrlo jednostavno... Ove godine ne pratim cirkus oko Eurosonga. Moram priznati... Kada se napokon dogodilo i to da konačno prestanemo sa sramoćenjem po svijetu i da Hrvatska odustane od tog glupog natjecanja, bio sam jako sretan, a sada, kao da mi malo nedostaje. U stvari, drago mi je da nismo tamo bili, a osobito jer nisam po domaćim medijima morao čitati i gledati budalaštine o našoj pjesmi i izvođaču. Bilo kako bilo, ispostavilo se da je ovako bolje, ali da su se obistinile i moje najave da će uskoro prestati pjevati pjesme i da će se samo gledati kako je tko obučen, našminkan i da sada ne spominjem što sve ne.

Da se razumijemo. Kao »Europljanin i intelektukac« dozvoljavam svakome da izražava svoje stavove i sklonosti, sve dok time ne ugrožava moju slobodu i život uopće. Zato mi uopće ne smeta što je pobjedila žena s bradom, ali mi je žao što sam znao da će tako biti i prije nego se sve to odigralo, jer su svi samo pričali o njenom spolu i seksualnoj orijentaciji, a o pjesmi ni riječi. A čim sam pročitao da će nastupiti pjevačica koja je odjevena i izgleda kao žena, a ima mušku bradu, znao sam da će ona pobijediti. Isto kao što sam znao da će Dinamo, nakon što je osigurao još jednu titulu, pustiti jedan bod svome rezervnom timu Lokomotivi. Vi sada recite da sam zloban, ali to je tako i gotovo... I to je, osim toga i istina.

NE DAJ DA TI ŠVEĐANKA UZME DOBITAK

Inače ismijavam reklame, ali mi se ova baš dopala. Zgodna plavuša priča nešto na švedskom jeziku, zove nas na krstarenje po fjordovima (hm, ima li Švedska fjordove?) i pri tome me neodoljivo podsjeća na moju omiljenu glumicu Christinu Applegate iz famozne američke humoristične serije »Bračne vode«. Ustvari, još više sliči na moju drugu omiljenu glumicu Jammie Lee Curtis kada u filmu »Kolo sreće« glumi »Inge from Sviden« sa onim plavim pletenicama i u vrućim hlačicama. Naravno, nije mi na kraj pameti zbog jedne reklame, ma kako ona bila dobra, trošiti teško zarađeni novac na igre na sreću, ali da je lijepo vidjeti ovu reklamu - lijepo je. Ah, da. Kada smo već spomenuli seriju »Bračne vode« bilo bi dobro da se još koji put reprizira. Nismo je vidjeli već par godina.

SADAŠNJOST I BUDUĆNOST HRVATSKOG VISOKOG OBRAZOVANJA

Na trećem programu HTV-a, ovog je utorka išla emisija »Treća runda« u kojoj je simpatični Domagoj Novokmet (daleko je dogurao. Prije 15 godina je ugostio moju rock grupu u emisiji za mlade) ugostio dva visokoobrazovana stručnjaka za obrazovanje da kažu nešto o tome kakva je budućnost hrvatskog obrazovanja. Ustvari, ta me tema uopće ne zanima jerbo su moje škole gotove, a djeca će mi ionako živjeti od moga nakupljenog i nasljeđenog obiteljskog (obiteljskog - ha, ha, ha!!!) bogatstva, ali sam nešto zaključio o budućnosti. Dakle, ne znam kakva je budućnost školstva, ali znam da će sva tri gospodina u studiju imati vrlo neizvjesnu zdravstvenu budućnost, ako nastave gostovati u emisijama u kojima moraju ovako dugo i mučno stajati na nogama. Tko se to sjetio, natjerati ljude da cijelo vrijeme stoje, ne znam, ali da će dobiti proširene vene, to je sigurno.

HLADNO PIVO ZA RANORANIOCE

Jedna od onih grupa koje mi je drago vidjeti na tv-u je i »Hladno pivo«. Na to su mislili i urednici sa Hrvatske televizije i omogućili mi taj užitak. Koncert je naime emitiran na drugom programu u jako zgodno vrijeme, negdje oko četiri sata ujutro. To je dobro vrijeme jer tako ga nitko ne može gledati, umjesto da ga se stavi u termin neke glupe sapunice kakvih nam je prepuna televizija. Moji unuci imaju 13 i 14 godina, znači u osjetljivoj su dobi, formira im se ličnost... A kakva se to ličnost može formirati, ako se od rane dobi ne nauče pratiti rock - koncerte? Jednostavno ću citirati pjevača grupe »Block out«.

- Rokenrol je dobar za društvo da vam dijete ne bude seljačina na kokainu koji sluša narodnjake, a kćerka da ne izgleda kao k***a iz pornića, a ima 14 godina«. Oh, kako jednostavne, a velike riječi!

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno