"Buket" događanja kao uspješna turistička promocija

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Pod motom "Tisuću cvjetova za Posedarje" Udruga Posedarje moje, u suradnji s Turističkom zajednicom, a pod pokroviteljstvom Općine Posedarje, petu godinu za redom u središtu mjesta održala je gastro-eko-etno i zabavno-scensku manifestaciju.

Raznovrsni program vodila je animatorica Sonja Šimurina, policijska službenica PU zadarske.

- Udruga Posedarje moje već jedanaest godina predanim volonterskim radom promiče očuvanje tradicije posedarskog kraja sa željom da ovo mjesto, smješteno na utoku potoka Bašćica u Novigradsko more, postane jedno od posjećenijih turističkih odredišta šireg zadarskog područja, kazala je Mirjana Šimurina, predsjednica Udruge.

U turističkom natjecanju za poticanje održavanja vrtne kulture "Za još lipše Posedarje", dodijelile su se nagrade u četiri kategorije.

- Najljepše uređenu okućnicu imaju Josip i Andrea Hlavsa, najljepši balkon Marina Novaković, najljepše obiteljsko imanje Danica Juričević, dok je nagrada za uspješnog turističkog promotora pripala OŠ Braće Ribar Područnoj školi Islam Latinski čiji je školski vrt više puta prepoznat i nagrađivan u Hrvatskoj, istaknuo je Šime Bolić, direktor Turističke zajednice dodajući kako dobitnici nagrada svojim trudom svakako doprinose izgledu Posedarja i okruženja koji šarmom i uređenošću privlači sve više i više turista. Bolić je istaknuo kako osim mora i sunca, u svrhu turističke promocije, Posedarci oživljavaju i druge neiskorištene turističke mogućnosti ovog kraja.

Radionice dječjih likovnih radova dječjeg vrtića Cvrčak i školske djece nižih razreda, koje su bile odlično poswjećene, vodile su Anamarija Klanac i Ida Belas Klanac.

Za veselo raspoloženje su se brinuli KUD Zadarski tanac iz Zadra okupljen oko predsjednice Olivere Antišin i stručnog voditelja i koreografa Ivana Baričića te domaći KUD Sv. Duh okupljen oko Marka Brale i Ivice Dundovića. Zabava se nastavila u ritmu dua Robi i Luka iz Posedarja.

A najveća atrakcija u Posedarju su svakako bili kyudoke Gorana Blaževića iz kyudo kluba Yumi iz Zadra. Oni su promocijom japanskog tradicionalnog streličarstva i njinja puhaljki u središtu mjesta na Loparu privukli brojne znatiželjnike, ali i ljubitelje ovih drevnih vještina.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno