Osmero djece u crkvi Sv. Šime primili sakrament Prve svete pričesti

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Lucija Artić, Ivan Desnica, David Dragaš, Bruno Gočmanac, Lana Grbin, Niko Korljan, Adrian Vidanovski i Bernard Petar Pavao Zrilić jučer su u crkvi Sv. Šime primili sakrament Prve svete pričesti. Pričestio ih je župnik don Josip Lenkić, a za sakrament ih je pripremala vjeroučiteljica Ljiljana Blaslov.

- Učenici se okupljaju da izaberu dvanaestog apostola. Nedostaje im dvanaesti svjedok - okrnjena je cjelovitost svjedočanstva. Tko može biti svjedok? Traže među onima koji su bili s njima za sve vrijeme što je među njima živio Gospodin Isus. Traže nekoga tko je čuo i vidio ono što su čuli i vidjeli i oni sami. Nekoga tko je poput njih upoznao ljubav koju Bog ima u nama i povjerovali joj. Traže nekoga koji je snagom Kristova uskrsnuća oslobođen svih dugova - osim jednog - mi smo dužni ljubiti jedni druge. Naš je život znak i svjedočanstvo htjeli mi to ili ne. Svakom našom riječju, djelom, čak i šutnjom svjedočimo za ili protiv ljubavi. Svakom našom riječju, djelom, čak i šutnjom otvaramo ili zatvaramo put Istini - koja nam se otkriva u otajstvu ljubavi, istaknuo je don Josip, koji se na kraju propovijedi obratio prvopričesnicima i njihovim roditeljima.

 Dragi prvopričesnici, na ovaj sveti dan Isus i vas zove k sebi, okuplja vas oko svoga stola - oltara, ponavlja vam velike svete riječi: Uzmite i jedite! Ovo je moje tijelo...Ovo činite meni na spomen! Evo me k vama da ne zaboravite moju ljubav: dajem vam život, dajem vam kruh života vječnoga. Daje vam kruh s neba da ne ogladni vaša duša. Ne zaboravite nikada i nipošto taj dan i taj kruh - on je vaš život, kazao je don Josip prvopričesnicima, a njihovim roditeljima je poručio da vole svoju djecu, poštuju ih i odgajajaju u Kristovoj ljubavi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)