Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadar razbijen, Cibona na korak do finala

17.05.2016. 22:00
Zadar  razbijen,  Cibona na  korak do  finala


Nazorova momčad od početka do kraja susreta nije ličila ni na što. Drugi put u deset dana Zadar je primio preko 100 koševa, što je doista nezapamćen podatak. Cibona je dominirala u svim segmentima i, osim rezultatske prednosti, stekla i veliku dozu samopouzdanja uoči druge utakmice, koja je na raspored u subotu u 20 sati u dvorani Krešimira Ćosića


Cibona je pregazila Zadar u prvoj utakmici polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske, povela s 1-0 u seriji na dvije dobivene i došla na korak  do plasmana u finale. Ante Nazor, trener Zadra, prije puta u Zagreb rekao je između ostaloga i sljedeće: “Kada se igrači bore, trener se osjeća  moćno, kada se ne bore, osjeća se kao pi***.” Po svemu sudeći, u srijedu je  bio drugi slučaj, jer njegova momčad od početka do kraja susreta nije  ličila ni na što. Razloge je teško detektirati. Drugi put u deset dana (nakon 109 od Cedevite) Zadar je primio preko 100 koševa, točnije 104, što  je doista nezapamćen podatak. Cibona je dominirala u svim segmentima i, osim rezultatske prednosti, stekla i veliku dozu samopouzdanja  uoči druge utakmice, koja je na raspored u subotu u 20 sati u dvorani  Krešimira Ćosića. Zadrani će se, pak, žele li izjednačiti i vratiti seriju na  majstoricu u Zagreb, morati dobro zainatiti i pred svojim navijačima pokazati posve drugo lice.
Ništa od onoga što je Ante Nazor tražio od igrača u najavi utakmice nije se ostvarilo. O kontroli obrambenog skoka, koju je trener Zadra istaknuo kao ključan segment, dovoljno govori podatak da je Cibona u prvih  10 minuta imala pet napadačkih skokova, a Zadar samo četiri obrambena. O poroznosti zadarske obrane, pak, najbolje svjedoči brojka od 30  primljenih koševa u tom razdoblju. 
Što se Zadra tiče, u svakom pogledu utakmica  za što brži zaborav, jer s ovakvom igrom u subotu će sasvim sigurno završiti sezonu.
CIBONA – ZADAR 104:79
(30:21, 22:16, 29:20, 23:22)
ZAGREB – Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja: 500. Suci: Siniša  Herceg (Zabok), Josip Radojković (Split) i Tomislav Vovk (Slavonski  Brod).
CIBONA: Florence 19 (2-2), Krušlin 12 (3-4), Hukić 3, Šiško (0-2), Siriščević 11 (1-2), Rozić 14 (3-4), Slavica 16 (3-4), Joksimović 6 (2-2), A.  Žižić, A.T Žižić 15 (5-7), Gospić 8. Trener: Damir Mulaomerović.
ZADAR: Bašić 11 (3-4), Jelenković, Kraljević 9 (3-10), Šango 6 (2-2),  Delaš 9, Špaleta 8, Bošnjak 3, Marinković 12 (6-7), Barać 17 (3-5), I. Ramljak 4. Trener: Ante Nazor.
Šut za dva: Cibona 26-39, 67%; Zadar 19-43, 44%.
Šut za tri: Cibona 11-25, 44% (Florence 3, Rozić 3, Siriščević 2,  Krušlin, Slavica, Hukić); Zadar 8-21, 38% (Delaš 3, Bašić, 2, Barać 2,  Bošnjak).
Slobodna bacanja: Cibona 19-27, 70%; Zadar 17-28, 61%.
Skokovi: Cibona 34 (26+8); Zadar 32 (20+12).
Osobne pogreške: Cibona 25; Zadar 21.


Nazor: Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba




– Moj komentar utakmice bit će vrlo štur. Mi u Splitu, kada netko ode  na put i ostane na istom nivou, neobogaćen bar za jednu stvar kažemo:  “Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba”. Nažalost, taj Martin smo ovaj put  bili mi. Ovdje nije bilo ničeg košarkaškog ni sportskog za što smo se  mogli uhvatiti. U pripremi smo milijardu puta naglašavali da se mora  ući u utakmicu jako borbeno i da se ne smije dopustiti protivniku da se  razigra, ali to nije bilo dovoljno. Imali smo “male faule”, a puštali smo  protivničke igrače do obruča, na čiste, lagane situacije za poentiranje.  Ničim to nismo spriječili, a isto se ponovilo u trećoj četvrtini. Ovo je bila jako užasna partija i nadam se da su moji igrači shvatili da bez borbenosti i otvorenog terena ne možemo igrati na razini da bi bili ozbiljniji protivnik Ciboni, kojoj čestitam na zasluženoj pobjedi.
LOVRE BAŠIĆ, IGRAČ ZADRA


Nadam se da će u Zadru biti bolje
– Čestitke Ciboni na jako dobroj utakmici. Mi smo ušli jako loše, nismo se nikako mogli vratiti i na kraju je završilo tako kako je. Nadam se  da ćemo u Zadru odigrati mnogo bolje i pokušati pobijediti.
DAMIR MULAOMEROVIĆ, TRENER CIBONE


Bili smo unutra od prve lopte
– Čestitam svim svojim igračima na maksimalnom angažmanu, pristupu i karakteru u utakmici koja je nosila dosta zamki i opasnosti.  Odradili smo je na najbolji mogući način i na kraju čak raspodijelili  snage, što je vrlo važno za nas. Bili smo unutra od prve lopte i prve  obrane i kapa dolje mojim igračima što svaki put u ovakvim situacijama nalaze rezerve energije i motiva. Okrećemo se drugoj utakmici u  Zadru i pokušat ćemo tamo završiti seriju i plasirati se u finale, što bi  bila lijepa nagrada za ovu momčad.