Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prava milina protiv Solina

18.05.2019. 18:46
Prava milina  protiv Solina


U 25. kolu Druge HNL Zadar je jučer na Stanovima uvjerljivo pobijedio Solin rezultatom 5:1. Bila je prava milina gledati momčad Zadra u  posljednjoj ovosezonskoj utakmici pred svojim navijačima. Onim najvjernijima koji su po kišnom vremenu pohodili Stanove odužili su se fantastičnom predstavom i pokerom zgoditaka u mreži gostiju iz Solina.  Utakmica je praktički bila riješena u prvih desetak minuta, kada su prvo Matteo Pranić u 5. minuti, a nakon toga Nicholas Llanos u 9. eurozgodicima načeli gostujuću momčad. Kasnije su Antonio Repić u 21., te  Jure Jerbić u 59. svojim pogotcima definitivno riješili pitanje pobjednika.  Točku na "i" ovog susreta svojim drugim pogotkom stavio je Repić u 80.  minuti, a Mislav Pezo je golom u 76. samo malo uspio ublažiti težak poraz Solinjana. Zadar rastrčan, razigran, lagan, neopterećen, u svakom  slučaju bio ih je veliki gušt gledati. Solin preplašen i vidljivo nervozan  zbog imperativa osvajanja barem boda u ovoj utakmici koji bi im garantirao ostanak u Drugoj HNL. u svakom slučaju. 
Furiozni Zadar
Zadar je poveo vrlo rano, praktički iz prve prave akcije na utakmici u 5.  minuti. Repić je petom produžio loptu za Pranića koji je dolazio s lijeve  strane, ovaj je na trenutak zastao, a onda opalio kao iz topa s 22 metra.  Lopta je prohujala pored Jelića i završila u lijevom kutu njegova gola – 1:0.   U 8. minuti prijeti Repić udarcem s dvadesetak metara iskosa, ovoga puta Jelić je siguran. Igrala se 9. minuta, a momčad sa Stanova već je vodila  2:0. Muić je na sredini terena prekinuo jedan napad gostiju, povukao desetak metara, a onda s desna primijetio natrčalog Llanosa. Iako su svi  očekivali da će Llanos produžiti još korak dva, on je s ruba šesnaesterca  topovski opalio i pogodio gornji desni kut Jelićeve mreže. Oba zgoditka Zadrana su za eurovizijsku razmjenu. Jurić iz okreta u 17. minuti s 20  metara pokušava prevariti gostujućeg vratara, lopta je ipak bila previsoka. U 21. minuti Zadrani su i treći put natjerali gostujućeg vratara da vadi  loptu iz svoje mreže. Nakon ubačaja s desne strane obrana Solina na trenutak čisti loptu, ali na nju natrčava Begić i pokušava pogoditi iz prve sa  18 meatara. Lopta je nekako nezgodno odskočila taman do glave Repića  koji neobranjivo pogađa lijevu stranu Jelićeva gola – 3:0. Nakon toga  utakmicase poprilično umirila, Zadra je imao dominaciju, ali nije bilo  izrazitih prilika. U 40. minuti prvi put je na utakmici morao intervenirati  Bender. Luetić je zaprijetio s desne strane otišavši previše ukoso, a Zadrov vratar je odlično izašao i spriječio smanjenje vodstva. Nedugo potom sudac Kurtović poslao je obje momčadi na odmor u svlačionicu. 
Nastavili gdje su stali
Trener Boris Pavić od prve minute nastavka radi dvije izmjene. Umjesto Tomasa i Barišića na travnjak šalje Mastelića i Pezu. Imao je Solin jednu prigodu u 49. minuti pred vratima Zadra nakon poigravanja vratara  Bendera i njegove uže obrane,ali što su pogriješili, to su i ispravili. A onda u 59. minuti Zadar zabija i četvrti pogodak na ovoj utakmici. Knežević  je izborio slobodni udarac 18 metara iskosa, fatastičan ubačaj bio je djelo Kristijana Jurića. Na oštru loptu naklonio se iskusni Jure Jerbić i lopta  je bila neuhvatljiva za vratara Jelića – 4:0. Katuša je u 72. minuti pokušao  prevariti gostujućeg vratara s 15 metara, ali lopta je na njegovu žalost  otišla nebu pod oblake. Na drugoj strani minutu kasnije prijeti Mastelić,  ali niti on nije precizan. Meu 76. minuti Solinjani ipak nakon male nesmotrenosti u obrani Zadra postiže pogodak, zabio je Misav Pezo – 4:1.  Solin dodatno stišće, u 78. tuče Ninčević. Međutim, Zadrani ne daju da  se prednost smanji. U 80. minuti Katuša je odličnom loptom pronašao Repića koji je još bolje prima i s desetak metara iskosa pogađa suprotni  kut nemoćnog Jelića – 5:1. Bio je to drugi Repićev zgoditak na ovoj utakmici. U 88. je Repiću malo nedostajalo da upiše hat-trick, centimetri su  ga dijelili od toga nakon pokušaja lobom. Nedugo potom posljednji  sučev zvižduk označio je kraj utakmice.


 


 




 


 


ZADAR 5


SOLIN 1


ZADAR – Igralište naStanovima. Gledatelja: Sudac:  Domagoj Kurtović (Osijek). Pomoćnici: Dino Knez (Osijek) i Ivan Janić (Ilok). Strijelci: 1:0 Pranić (5'), 2:0 Llanos (9'), 3:0 Repić (21'), 4:0 Jerbić (59')., 4:1  Pezo (76'), 5:1 Repić (80') Žuti kartoni: Muić, Pranić  (Zadar), Čeko  (Solin). Crveni: -.


ZADAR: Bender 7, Iveljić 7, Jerbić 7.5, Tokić 7, Muić 7, Begić 7 (od 54'  Kulaš 7), Llanos 7.5 (od 70' Zdrilić 7), Knežević 7 (od 59' Katuša 7), Jurić  7 (od 64' Krajina 7), Repić 8. Trener: Mislav Karoglan


SOLIN: Jelić 5, Tomas 5 (od 46' Pezo 6), Tomić 5, Ninčević 5, Jurić 5,  Zoungana 5, Luetić 5, Taraš 5, Barišić 5 (od 46' Mastelić 5), Šimunac 5,  Čeko 5. Trener: Boris Pavić