Premijer Plenković proglašen počasnim građaninom Ličko-senjske županije, ministru Medvedu javno priznanje

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Na županijskoj sjednici
Na skupštini su donesene Odluke o dodjeli Nagrade za životno djelo, i to posmrtno – Mati Čopu, Josi Starčeviću – Ćeli i Marinu Ćaćiću
Premijer Plenković i župan Petry

Županijska skupština Ličko-senjske županije održala je danas VIII. sjednicu elektroničkim putem. Na sjednici predsjednik Marijan Kustić predložio više točaka Dnevnoga reda, od kojih se većina odnosila na određivanje laureata za skori Dan Ličko-senjske županije. Od ukupno 29 članova skupštine nazočili svi osim članova stranke LiPO i jednog člana iz DP-a. Njihov izostanak je HDZ-ova većina uglavnom komentirala kao reakciju na neke točke Dnevnoga reda.

Na sjednici je donesena Odluka o proglašenju mr. sc. Andreja Plenkovića počasnim građaninom Ličko-senjske županije, a usvojena je i odluka o dodjeli Javnog priznanja Ličko-senjske županije ministru branitelja Tomi Medvedu.

Na skupštini su donesene Odluke o dodjeli Nagrade za životno djelo, i to posmrtno – Mati Čopu, Josi Starčeviću – Ćeli i  Marinu Ćaćiću. Nagrada za životno djelo pripala je i Milanu Kranjčeviću. Godišnje nagrade pripale su Klubu za obaranje ruku «Arktos», Rukometnom klubu «Gospić» i Manji Kostelac – Gomerčić iz Udruge „Baštinica“. Županijske zahvale dodijeljene su  Ugostiteljskom obrtu «Macola» iz Korenice, Ugostiteljskom obrtu «Maki», Ugostiteljskom obrtu «Prašina», Hotelu «Ana», HEP- u d.d. ZAGREB, JU NP „Plitvička jezera» zbog skrpi i pomoći izbjeglicama iz Ukrajine.Zatim  DVD-u Sinac, Društvu Crvenog križa Ličko-senjske Županije, Gradskom društvu Crvenog križa Gospić, Općinskom društvu Crvenog križa Plitvička jezera,  i Siniši (Aldi) Gradišeru.

Skupština je usvojila i Zaključak po Izvješću o radu Župana od stupanja na dužnost, 04. lipnja do 31. prosinca 2021. godine, godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Ličko-senjske županije za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine.

Također, prihvaćen je i Zaključak o davanju suglasnosti na Godišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije za  prošlu godinu, kao i donošenje Programa potpora poljoprivredi na području Ličko-senjske županije za razdoblje 2022. -2025. godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)