Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Predsjednik Vijeća Tonči Šangulin

Autor: Jelica Farkaš

17.06.2009. 22:00
Predsjednik Vijeća Tonči Šangulin


Nakon prisege nazočnih novoizabranih vijećnika, izabran je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda, a to je Tonči Šangulin iz HDZ-a, dok je za potpredsjednika izabran Ivan Piškor iz HSS-a


Na nedavnoj konstituirajućoj sjednici izabrano je Gradsko vijeće Grada Biograda koje broji 15 članova.
Nakon što je Mandatno povjerenstvo objavilo izmjene u dosadašnjem sastavu, nastale stavljanjem dvaju mandata u mirovanje, prišlo se glasovanju te nakon toga i prisezi novoizabranih vijećnika. Svoje mandate u mirovanje stavili su Ivan Knez (HDZ), aktualni gradonačelnik Biograda, a umjesto njega u vijeće je ušao Tonči Šangulin iz HDZ-a. Drugi mandat na raspolaganje stavio je Robert Pelicarić s koalcijske liste DSU-HNS te je umjesto njega u Vijeće ušla Nelka Malešević iz DSU. Većina vijećničkih mjesta, kao što je poznato, pripala je HDZ-u i to deset, tri vijećnička mjesta SDP-u te po jedno vijećničko mjesto HSS-u i koaliciji DSU-HNS.
Slijedom toga u novom sazivu Gradskog vijeća su: Toni Bogdanić, Marin Eškinja, Tonči Šangulin, Ante Lukačić, Marica Mrkić, Šime Mršić, Mealnija Ražov-Radas, Eddie Stamičar, Suzana Tolić i Nikola Tomić, svi iz HDZ-a.
Iz redova SDP-a u Vijeću sjede Danijel Karabatić, Ana Buovac i Anka Merdić, dok je vijećnik iz redova HSS-a Ivan Piškor, a iz koalicije DSU-HNS Nelka Malešević.
Nakon prisege nazočnih novoizabranih vijećnika, izabran je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda, a to je Tonči Šangulin iz HDZ-a dok je za potpredsjednika izabran Ivan Piškor iz HSS-a.