Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Trgovački centar vrijedan 85 milijuna eura

Autor:

17.06.2009. 22:00
Trgovački centar vrijedan 85 milijuna eura

Foto: Adam VIDAS



Temeljem građevinske dozvole na površini od 38 tisuća četvornih metara niknut će četvrti i do sada najveći Supernova shopping centar u Hrvatskoj. Preko 90 nacionalnih i internacionalnih poznatih i uspješnih maloprodajnih trgovina na dvije etaže, oduševit će zadarske kupce, kazao je Jolić


Svečano polaganje kamena temeljca Shopping centra Supernova Zadar, na uglu Zagrebačke ulice i Ulice Hrvatskog sabora, održano je jučer u nazočnosti predstavnika austrijskog investitora, tvrtke M2 te lokalnih i državnih dužnosnika, gospodarstvenika i predstavnika Grada Zadra. Obilježen je tako početak gradnje budućeg najvećeg i najmodernijeg trgovačkog centra u Dalmaciji, koji će u roku od godinu dana niknuti na površini od preko 38 tisuća četvornih metara.
 Okupljenima se prvo obratio Grgur Jolić, direktor Supernova holdinga za Hrvatsku, koji je ovom prilikom prvo pozdravio predstavnike Grada Zadra, Dražena Grgurovića, zadarskog dogradonačelnika i Živka Kolegu, dosadašnjeg gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća te velečasnog Jerka Klinca, koji je naposljetku blagoslovio postavljeni kamen temeljac.
– Čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti vas uime Grada Zadra i zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića, a osobita mi je čast pozdraviti investitore čije je ulaganje važno iz više razloga. Jedan od njih je i ulaganje u vrijeme velike financijske krize, a što pokazuje da se ono “svjetlo na kraju tunela” ipak vidi, kazao je Grgurović, naglasivši kako sve ovo ukazuje na to da će iduće godine u vrijeme otvorenja ovog centra kriza biti zaboravljena.
Istaknuo je također kako je ovaj potez još jedan dokaz vjere u potencijal grada Zadra, koji je oduvijek bio kulturni i gospodarski centar. Kao razlog tome Grgurović je naglasio rad lokalne uprave, koja redovito prepoznaje potencijal Zadra te ga iskorištava na pravi način.
– Ovaj centar će zaposliti 500 Zadrana, a svim našim gostima bit će još jedan razlog više za posjet Zadru, kazao je Grgurović.
Nekoliko važnih detalja vezanih za izgradnju ovog novog trgovačkog centra, iznio je Grgur Jolić, istaknuvši kako je, nakon otvorenja Supernova centra u Slavonskom Brodu, Sisku i Varaždinu, za koji je otvorenje planirano u kolovozu, Zadar njihova četvrta postaja.
– Temeljem građevinske dozvole na površini od 38 tisuća četvornih metara niknut će četvrti i do sada najveći Supernova shopping centar u Hrvatskoj. Preko 90 nacionalnih i internacionalnih poznatih i uspješnih maloprodajnih trgovina na dvije etaže u komfornom i opuštenom shopping ozračju oduševit će zadarske kupce, kazao je Jolić, naglasivši kako su se pored supermarketa Spar za ovaj izvanredni projekt odlučili ključni zastupnici, kao što su Peek&Cloppenburg, Humanic, Műler, NewYorker, Deichmann, Benetton, S. Oliver, Douglas, a financijski partner za Supernovu Zadar je Erste banka.
Naglasio je također da će završetkom izgradnje, ovaj centar svojim kupcima osigurati 1.500 parkirnih mjesta, a vrijednost ovog projekta iznosi 85 milijuna eura.
– Iznimno se radujemo realizaciji ovog projekta, svečano otvorenje centra planiramo u ljeto 2010. godine. Posebno bih zahvalio Draženu Grguroviću i Živku Kolegi, kao i svim gradskim službenicima koji su dokazali da je moguće surađivati i sa stranim ulagačima, kazao je Jolić, naglasivši da su veliki potencijal grada Zadra te sve veća kupovna moć stanovništva i jaka prometna povezanost glavni razlozi dolaska najvećeg shopping centra u Zadar.
Jolić je naglasio da su plaćeni svi komunalni doprinosi za pravilno funkcioniranje ovog centra, kao i za izmještanje tamošnje Zelene tržnice, koja će izgradnjom Supernove dobiti novu i povoljniju lokaciju.
Nakon prigodnih govora uslijedio je blagoslov kamena temeljca, nakon čega su Grgurović i Jolić zajednički položili kapsulu s jučerašnjim tiskom te projektnom dokumentacijom i kovanicama, kao simbolom financijske investicije.