Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Tri kandidata za ravnatelja Opće bolnice

Autor: Teuta Babajko Jamičić

17.06.2009. 22:00
Tri kandidata za ravnatelja Opće bolnice


Uz dr. Darija Nakića, donedavnog zamjenika dr. Zvonimira Vrančića, koji nakon njegova odlaska obnaša dužnost vršitelja dužnosti ravnatelja zadarske Opće bolnice, na natječaj su se javili dr. Mladen Srzentić, otorinolaringolog i službeni liječnik KK Zadar, te dr. Željko Čulina, pulmolog i HDZ-ov županijski vijećnik


Danas se zaključuje natječaj za novog ravnatelja Opće bolnice Zadar, na koji su se do jučerašnjeg poslijepodneva javila trojica kandidata. Uz dr. Darija Nakića, donedavnog zamjenika dr. Zvonimira Vrančića, koji nakon njegova odlaska obnaša dužnost vršitelja dužnosti ravnatelja zadarske Opće bolnice, na natječaj su se javili dr. Mladen Srzentić, otorinolaringolog i službeni liječnik KK Zadar, te dr. Željko Čulina, pulmolog i HDZ-ov županijski vijećnik.
Posjetimo, početkom lipnja, nakon što je novoizabrani gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić podnio ostavku na mjesto ravnatelja zadarske bolnice, na kojemu je radio od 2002. godine, Upravno vijeće Opće bolnice Zadar raspisalo je natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Opće bolnice Zadar. Natječaj je raspisan na temelju članka 40. i 41. Zakona o ustanovama, članka 59. Zakona o zdravstvenoj zaštiti i članka Statuta Opće bolnice Zadar te Odluke Upravnog vijeća od 25. svibnja 2009. godine.
Prema riječima dr. Darija Nakića, konačan broj prijava na natječaj za novog ravnatelja Opće bolnice Zadar bit će poznat nakon zaključenja istog što se očekuje tijekom današnjeg dana. Naime, nije isključeno da do tada stigne još koja prijava poštom iako je rok od 15 dana za podnošnje prijava za natječaj istekao u ponedjeljak.
Iako u natječaju stoji kako će kandidati o rezultatima izbora za Vrančićeva nasljednika biti obaviješteni u roku od 30 dana, dr. Dario Nakić očekuje da će Upravno vijeće Opće bolnice Zadar i prije toga imenovati novog ravnatelja zadarske bolnice.