Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Vozači imaju pravo na štrajk

Autor:

17.06.2009. 22:00
Vozači imaju pravo na štrajk

Foto: Vedran SITNICA



Nismo mogli isplatiti radnike na vrijeme, a zbog sudske tužbe kojom su mog supruga šikanirali 16 godina zakomplicirala se i usporila situacija oko produženja koncesija, kaže Tereza Kozina


Vozači štrajkaju jer im nisu isplaćene plaće i to je njihovo pravo. Dok se s njima ne dogovorimo i ne isplatimo im plaće ne možemo ih natjerati da rade, rekla je jučer Tereza Kozina, direktorica prijevozničke tvrtke Contus čiji autobusi već nekoliko dana ne voze.
Ona je dodala kako se ispričavaju svim putnicima zbog mogućih neugodnosti koje su imali zbog štrajka vozača autobusa. Istaknula je kako imaju krasno osoblje, kvalitetne vozače koji na ovakav način ima pravo iskazati nezadovoljstvo zbog neisplaćenih plaća.
 – Nagomilali su nam se problemi, nismo mogli isplatiti radnike na vrijeme, a zbog sudske tužbe kojom su mog supruga, koji je nevin, šikanirali 16 godina, zakomplicirala se i usporila situacija oko produženja koncesija. Međutim, danas suprug i ja krećemo u Zagreb u Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture gdje ćemo riješiti svu potrebnu papirologiju i uskoro bi se svi problemi trebali riješiti, zaključila je Kozina.
Neslužbeno saznajemo kako je tvrtka Contus, koja zapošljava 30-ak zaposlenika, zapala u velike dugove, priča se čak o milijunskim iznosima koje ne mogu namiriti te kako čak razmišljaju o proglašenju stečaja.
Zaposlenici tvrtke danas bi trebali imati sastanak s Vedranom Uranijom, pravnim zastupnikom SSSH-a te predstavnicima sindikata nakon kojeg bi situacija trebala biti malo jasnija.