Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Ana Šašek nova predsjednica Studentskog zbora

Autor: Ante Rogić

17.06.2010. 22:00
Ana Šašek nova predsjednica Studentskog zbora

Foto: Tomislav JERAK



Pod predsjedanjem rektora Sveučilišta u Zadru dr. sc. Ante Uglešića jučer je održana Konstituirajuća sjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru. Za novu predsjednicu tijela koje predstavlja zadarske studente izabrana je Ana Šašek, predstavnica Odjela za povijest, a za njenog zamjenika Mario Sajatovski sa Sveučilišne liste.
Njih je predložio dosadašnji predsjednik Stipan Dilber, kako je sam kazao – zbog kvaliteta koje posjeduju. Dilber je zahvalio svojim dosadašnjim kolegama u starom sazivu Studentskog zbora, a novim članovima poželio puno uspjeha u radu. Također, istaknuo je dobru suradnju s Upravom Sveučilišta. Dosadašnje Predsjedništvo Studentskog zbora ostaje kao savjetodavno tijelo kroz sljedeća dva mjeseca.
Rektor Uglešić čestitao je novim članovima Studentskog zbora, poželio uspjeh na ispitima i što više odmora za vrijeme praznika. Također, pozvao je nove članove zbora da za iduću sjednicu Senata zajednički pripreme prijedlog za one studente koji ne budu ispunjavali uvjete.
Sjednica Skupštine Studentskog zbora zakazana je za 24. lipnja, a na njoj bi Šašek i Sajatovski trebali biti formalno potvrđeni kao novo Predsjedništvo. Nakon što budu potvrđeni od Skupštine Studentskog zbora uslijedit će i potvrda Senata na idućoj sjednici.
Dakle, nakon što su u nekoliko navrata provedeni izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zadru i za predstavnike studenata u stručnim vijećima odjela i odsjeka na Sveučilištu u Zadru konačno je konstituiran novi saziv Studentskog zbora. Na njima je da se uhvate u koštac s problemima s kojima se susreću i susretat će se studenti zadarskog sveučilišta.