Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Plesni hram košarke

Autor: Andrija Dešpoja

17.06.2010. 22:00
Plesni hram košarke

Foto: Filip BRALA



U subotu od podne do 22 sata u dvorani Jazine, prvi put će se održati plesno natjecanje u organizaciji zadarskog plesnog kluba Studio 1 pod nazivom “Trofej Grada Zadra”
U subotu od podne do 22 sata u dvorani Jazine, prvi put će se održati plesno natjecanje u organizaciji zadarskog plesnog kluba Studio 1 pod nazivom “Trofej Grada Zadra” na kojem će sudjelovati 155 plesnih parova iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Samo natjecanje će se odvijati u dvije plesne discipline: latinskom i standardnom plesu, a u stručnom žiriju će glavnu riječ voditi dobro poznati plesni stručnjaci iz zabavne emisije “Ples sa zvijezdama” u liku Nicolasa Quesnoita i Elija Bašana. Od 12 sati kreću preliminarni krugovi u kojima će se tražiti najbolji parovi. Najbolji od njih će sudjelovati, od 19 sati, u završnom krugu koji će iznjedriti pobjednike ovog premijernog plesnog natjecanja u našem gradu. Organizacijski napor je pao na leđa bračnog para Brala, Sandre i Olivera, inače vlasnika plesne škole Studio 1, koji žele da ovakva sportsko-zabavna manifestacija postane tradicija u Zadru.
– Prvenstvena želja ili cilj ovog natjecanja je popularizacija ovog sporta u Dalmaciji i Zadru. Mnogi, pogotovo muški dio populacije ima razne neopravdane predrasude prema ovome vrlo zahtjevnom sportu, a naš cilj je približiti se ljudima koji će, nadamo se, odazvati se u velikom broju u subotu u dvoranu Jazine. Cijena ulaznice je 40 kn, za cijeli dan, a osim užitka samog natjecateljskog dijela, gledatelji će moći uživati u raznim plesnim točkama, kao što su one plesne skupine Sanje Petrovski ili hiphopera Street beat – kazala je Sandra Brala, dok je njen suprug Oliver dodao kako se planira “Trofej Grada Zadra” učiniti tradicionalnim natjecanjem za što će trebati podršku gradskih otaca.
– Ovo natjecanje bi bilo jako teško organizirati da nismo naišli na veliku podršku naših sponzora, a ako mislimo ovo natjecanje učiniti tradicionalnim onda od naredne godine će nam ipak trebati podrška Grada i Županije – za kraj je kazao Oliver Brala.