Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Šeks: Udruženi zlotvorni poduhvat protiv HDZ-a

Autor: Dražen Ciglenečki

17.06.2010. 22:00
Šeks: Udruženi zlotvorni poduhvat protiv HDZ-a


Potpredsjednik Sabora optužio je neimenovane kvaziljevičare i dio medijske klike da krivotvore hrvatsku povijest i ulogu HDZ-a u njoj
Prvi put nakon brisanja iz stranke Ive Sanadera, vodstvo HDZ-a tradicionalno je na Jarunu obilježilo obljetnicu stranke. Premijerka Jadranka Kosor prigodno je ustvrdila kako je “Franjo Tuđman zaslužio da ga se sjetimo svakog dana”, ali je većinu svojeg govora posvetila realizaciji Vladinog programa gospodarskog oporavka, pri čemu je ponovno pozvala sindikate za pregovarački stol jer “ionako ćemo sigurno opet sjesti za stol”. Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks obračunao se, pak, s neimenovanim krivotvoriteljima novije hrvatske povijesti i uloge HDZ-a u njoj.
– Na djelu je sve bezobzirniji i agresivniji scenarij revizije procesa stvaranja hrvatske države i vodeće uloge HDZ-a u tom procesu. Taj bih scenarij nazvao – udruženi zlotvorni poduhvat. Udružili su se pseudo i kvazi ljevičari i dio medijske klike koji radi za tuđe interese i sluge tuđih gospodara. Oni tvrde da je Hrvatska odgovorna za krvavi rasplet jugoslavenske krvave drame, da je Tuđman u dosluhu s Miloševićem prouzročio građanski rat u Hrvatskoj, da je HDZ odgovoran za komadanje BiH i sva stradanja što su se događala u susjednoj zemlji, govorio je Šeks izazivajući znatiželju novinara koji su pokušavali detektirati tko su njegove mete. Kasnije su ga pitali na koga je mislio, a on ih je uputio da “sami dešifriraju”. Prije toga je u čuvenoj baraci u kojoj je prije 21 godine, na jučerašnji dan, osnovan HDZ, poručio svima koji serviraju da je njegova stranka bila nešto što u stvarnosti nije bila “da mogu iz tko zna koliko topova bljuvati laži, djelo HDZ-a neće zatamniti”.