Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Učiti za sebe i dobrobit Nina

Autor: Branko Božić

17.06.2010. 22:00
Učiti za sebe i dobrobit Nina

Foto: Branko BOŽIĆ



Kako bi se na najbolji mogući način zahvalili mladim, vrijednim te nadarenim učenicima ninske Osnovne škole Petar Zoranić i njihovim profesorima mentorima, na postignutim odličnim ovogodišnjim rezultatima na županijskim natjecanjima, ninska gradska vlast organizirala je jučer za njih u Gradskoj vijećnici svečano primanje. Pučkoškolce je osobno u pratnji stručne suradnice za društvene djelatnosti grada Nina Mirjane Knežević ugostio gradonačelnik Emil Ćurko. On im je uz ostalo zahvalio na postignutim rezultatima, odnosno promicanju grada Nina kao jedne izuzetno znanjem bogate učeničke destinacije. Gradonačelnik ih je pozvao da nastave učiti i raditi, za dobrobit sebe samih i grada Nina. Na kraju, uz uručene prigodne darove, Ćurko je obećao mladim ninskim učenicima i njihovim mentorima da će Gradska uprava i dalje pratiti njihov rad te ih podupirati u svim oblicima daljnjeg školovanja putem stipendija, kredita, besplatnog učeničkog prijevoza i dr.
Zahvalnice su primili: učenica sedmog razreda Rebeka Štulić i njezina mentorica Gordana Marić, nastavnica likovne kulture, za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz likovne kulture; Roko Koštan učenik osmog razreda i mentorica prof. biologije Ana Čulina za osvojeno drugo mjesto u natjecanju iz biologije; Ive Predovan učenik sedmog razreda i mentor dipl.ing. Paolo Škibola za osvojeno drugo mjesto iz informatike. Zahvalnice su nadalje primili: učenica osmog razreda Lucija Jaša Šangulin i mentorica prof. talijanskog jezika Nives Predovan za osvojeno treće mjesto iz talijanskog jezika te Jakov Štulić učenik šestog razreda i mentor dipl. ing. Paolo Škibola za osvojeno treće mjesto iz oblasti informatike.
U ime učenika i njihovih roditelja te mentora na uručenim prigodnim darovima gradonačelniku Ćurku zahvalila je učenica Rebeka Štulić dodavši da će se učenici založiti kako bi naredne godine u Nin stiglo još više ovakvih priznanja.