Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Unatoč 30-ak mjera zabrane vožnje, pijan izazvao nesreću

Autor: Minja Gugić

17.06.2010. 22:00
Unatoč 30-ak mjera zabrane vožnje, pijan izazvao nesreću


Ni čak 30-ak mjera zabrane vožnje automobila, nije spriječilo 34-godišnjeg Zagrepčanina da pijan opet, sjedne za volan i izazove prometnu nesreću u kojoj je i lakše ozlijeđen.
Naime, policajci su u četvrtak okončali kriminalističko istraživanje nad ovim Zagrepčaninom jer je on u srijedu, prouzročio prometnu nesreću na državnoj cesti D-1 između Gračaca i Knina.
Očevidom je utvrđeno da je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio kontrolu nad vozilom, sletio izvan kolnika i oštetio jedan prometni znak pri čemu je lakše ozlijeđen. Podvrgnut je alkotestiranju kojim je utvrđeno da je vozio pod utjecajem alkohola od 2.26 promila.
Također, je utvrđeno da je vozio za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije, kojih mu je, prema policijskoj evidenciji, do sada izrečeno čak 30-ak.
Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude te je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću koji mu je odredio pritvor.
Osim ove informacije, iz PU zadarske su obavijestili javnost kako će policijski službenici u dane predstojećeg vikenda pojačano nadzirati promet na području cijele županije, a posebno na autocesti i glavnim državnim prometnicama, s obzirom da se očekuje dolazak većeg broja domaćih i stranih turista.
Iz PU zadarske su, također, poslali i apel u kojem mole “sve sudionike u prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama kako bi se izbjegle neželjene posljedice”.