Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kako rade institucije, kada voze brodovi?

17.06.2011. 22:00
Kako rade institucije, kada voze brodovi?


Najviše promjena dogodilo se u voznom redu Jadrolinije kod koje neke brodske linije tijekom neradnih dana voze kao nedjeljom, a neke kao da je normalni radni dan


Tijekom sljedećeg  tjedna očekuju nas čak tri blagdana, odnosno tri neradna dana – 22. lipnja Dan antifašističke borbe, 23. lipnja Tijelovo i  25. lipnja Dan državnosti, što je  razveselilo brojne građane koji  će bogati blagdanski tjedan iskoristiti za uzimanje malog godišnjeg odmora.
Ipak, gradske i državne ustanove neće imati kolektivni  godišnji odmor, već će sve radne dane odraditi kao i inače. I  iz Grada Zadra i iz Zadarske  županije su nam rekli da imaju  zaposlenika koji će možda iskoristiti godišnji odmor i spojiti  nekoliko dana, ali su dodali da  će u većini odjela cijelo vrijeme  biti zaposlenih koji će biti na  raspolaganju građanima.
I Ured državne uprave radne  će dane sljedećeg tjedna odraditi prema uobičajenom rasporedu. Zatvoreno plivalište  Višnjik će 22., 23. i 25. lipnja  2011. raditi od 8 do 20 sati.  Hrvatski zavod za zdravstveno  osiguranje i Hrvatski zavod za  mirovinsko osiguranje tijekom  sljedećeg tjedna sa strankama  će raditi kao i obično.
Što se tiče Ljekarni Zadar,  tijekom radnih dana radit će  sve ljekarne ljetnim radnim  vremenom od 7 do 21 sat, dok  će srijedu i četvrtak dežurati  ljekarna Donat, a u subotu i  nedjelju radit će ljekarna Centar.
Javni gradski prijevoz Liburnija tijekom sljedećeg će tjedna  radnim danima voziti redovnim linijama, dok će za blagdane voziti po nedjeljnom rasporedu.
Obale i lučice tijekom neradnih, odnosno blagdanskih  dana neće naplaćivati parkiralište. S naplaćivanjem parkirališta i tijekom neradnih dana počet će u srpnju.
Najviše promjena dogodilo  se u voznom redu Jadrolinije  kod koje neke brodske linije  tijekom neradnih dana voze  kao nedjeljom, a neke kao da je  normalan radni dan.
Od Jadrolinijinog dežurnog  operativca smo doznali da će  trajekti za Preko neradnim danima voziti kao nedjeljom. Za  Dugi otok će trajekti voziti kao  uobičajenim danima. Trajekt  za Molat i Rivanj neće voziti  22., 23. i 25. lipnja, dok će  katamaran voziti prema uobičajenom voznom redu. Za  Silbu, Olib i Mali Lošinj trajekt  će voziti 22., dok 23. i 25. lipnja  neće voziti. Trajekt za Bršanj  na otoku Ižu tijekom blagdana  vozit će samo jedno putovanje,  umjesto uobičajenih dva.