Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Malo olimpijsko selo u Murvici?

17.06.2011. 22:00
Malo olimpijsko selo u Murvici?


Predviđena Sportsko-rekreacijska zona Murvica trebala bi se nalaziti između poslovnih zona Murvica IK i Murvica Jug. Na tom bi području trebalo biti nogometno igralište, teniski teren, bazen, igraonice za djecu i drugi sportski sadržaji, kazao je Davor Lončar


Općina Poličnik priprema teren veličine  10 hektara za uređenje Sportsko-rekreacijske zone Murvica. Krenula je izrada Detaljnog plana kojim će se omogućiti osmišljavanje različitih  sportskih sadržaja. Davor  Lončar, načelnik Općine Poličnik, kaže kako je spomenuta  izrada DPU-a tek početak jednog velikog projekta.
– Predviđena Sportsko-rekreacijska zona Murvica trebala bi se nalaziti između poslovnih zona Murvica IK i Murvica Jug. Na tom bi području  trebalo biti nogometno igralište, teniski teren, bazen,  igraonice za djecu i drugi sportski sadržaji. No, to je jako veliki  projekt, čija će realizacija sigurno potrajati. Izrada DPU-a  je tek početak, a tek kada to  završi, kao i prikupljanje brojne dokumentacije, treba uslijediti izvlaštenje zemljišta, kazao je Lončar, istaknuvši kako  bi u najboljem slučaju, ukoliko  ne bude primjedbi ili bilo kakvih zastoja u realizaciji ovog  projekta, svi spomenuti pripremni koraci trebali završiti  kroz idućih godinu i pol dana.
Naglasio je, također, kako  ovaj teren, zahvaljujući dvjema  poslovnim zonama kojima je  okružen, ima riješenu svu komunalnu infrastrukturu, a ukoliko zaživi načelnik na tom području planira i izgradnju motela, kako bi ovo područje bilo  pristupačno i za organiziranje  sportskih susreta te pružanje  smještaja sudionicima.
– Želja nam je stvoriti preduvjete kako bismo na tom  području mogli izgraditi malo  olimpijsko selo koje će, uz sve  ostale prednosti otvoriti i nova  radna mjesta, kazao je Lončar,  napomenuvši kako će samo  izrada DPU-a kao i sva popratna dokumentacija za ovaj  projekt Općinu koštati gotovo  500 tisuća kuna.