Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sve je super, ali nećemo grlom u jagode

17.06.2012. 22:00
Sve je super, ali nećemo grlom u jagode


Nogometaši Gorice već su osam sezona pri vrhu Županijske nogometne lige. Konačno, u netom završenoj sezoni osvojili su titulu prvaka. Veći dio prvenstva bili su u vodstvu dok su im ostali “puhali za vratom” sve do pretposljednjeg kola kada je bilo sigurno da je Gorica osigurala pobjednički pehar što je potvrđeno u posljednjem kolu i remijem u Zadru protiv momčadi Arbanasa. Vrlo dobre igre u drugom dijelu prvenstva uz samo jedan poraz i to u susjednoj Glavici protiv Vrčeva obilježile su momčad koja je na kraju zasjela na vrh ljestvice.
Nekadašnji višegodišnji igrač Gorice, a sada trener Mile Batur Ćeza bio je i više nego zadovoljan što je njegova momčad osvojila prvo mjesto.
– Imali smo dobru momčad iako ni u jednom kolu nismo nastupili u kompletnom sastavu. Bilo je malo problema s vratarima, pa je tako bilo utakmica u kojima smo primali golove s velike udaljenosti. Nismo se toliko angažirali u potrazi za dobrim vratarom nego smo dali priliku mladima, ali je nažalost nisu dobro iskoristili – naglašava Batur.
Ostale pozicije su očito bile dobre.
– Obrana je bila bila besprijekorna. Vezni red i napad su malo “štekali”, ali sve se popravilo u proljetnom dijelu dolaskom Šime Čirjaka iz Raštana koji se nedugo prije toga oporavio od ozljeda nakon prometne nesreće. Uz njega i našeg najboljeg strijelca i kapetana Juru Čirjaka te Juru Ikića ovaj trolist je bio okosnica momčadi. Kroz prvenstvo afirmirali smo nekolicinu mladih igrača pred kojima je budućnost kluba te bi se na taj način zahvalili nekolicini starijih te ih uputili u ligu veterana jer u utakmicama s puno tempa bez mladih se ne može igrati – napominje Batur.
Kao prvaci, momčad Gorice je stekla pravo igranja u višem rangu, odnosno Četvroj HNL jug ili kako se u u eventualnom preustroju bude zvala. Zoran Ikić, predsjednik kluba, o tome kaže:
– Nećemo srljati “grlom u jagode”. Još uvijek čekamo mišljenje i dogovor dvaju saveza, Zadarske i Šibensko-kninske županije oko ustroja sadašnje Četvrte HNL. Tek kada dobijemo njihov zaključak donijet ćemo razumnu odluku o našem statusu. Naime, koliko imam informacija, od nas se sada traži da na našem igralištu moramo imati 1.000 sjedećih mjesta, a od toga 300 natkrivenih. Osim toga, morali bismo imati četiri svlačionice i prostoriju za doping kontrolu, dva ili tri uzrasta mlađih kategorija igrača te više licenciranih trenera. Po kvaliteti igrača možemo igrati u višem rangu, ali kad je riječ o uvjetima želimo biti izjednačeni s ostalim klubovima u tom rangu – kaže Ikić.


Prvaci ŽNL 2011./12.


Ivan Mikulić, Marko Dražina, Mate Ikić, Ante Erlić, Grgo Mikulić, Šime Čirjak, Jure Ikić, Šime Čirjak II, Jure Čirjak, Marino Mitrović, Ante Mikulić, Tihomir Mitrović, Jure Smokrović, Krešimir Ikić, Pave Mikulić, Sebastijan Perić, Mario Jurjević, Joso Batur.