Grad osigurao 15 milijuna kuna za stambeno zbrinjavanje potrebitih

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Gradonačelnik Božidar Kalmeta i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj jučer su potpisali predugovore o kupoprodaji 73 stana za socijalne potrebe u Zadru na području Crvenih kuća - zgrada A3.

- Projekt se dobro razvija i trebao bi biti gotov u ožujku. Napravili smo novu listu ljudi koji će dobiti te stanove na korištenje kad budu izgrađeni. Ovo radimo za naše građane koji su doista potrebiti i kojima ćemo na ovaj vrlo kvalitetan način riješti jedan od bitnih životnih problema, rekao je gradonačelnik Kalmeta i zahvalio Agenciji na profesionalnom odrađivanju posla.

- Ovo je akt kojim se regulira sustav plaćanja, a nakon predugovora slijedi potpisivanje ugovora. Čujem da radovi napreduju zadovoljavajućim tempom pa vjerujem kako će ih izvođač, na radost svih građana koji će useliti u te stanove, završiti na vrijeme, istakuno je direktor APN-a Čukelj.

Riječ je o višestambenoj građevini s ukupno 73 stambene jedinice od kojih su 14 jednosobnih, 11 jednoipolsobnih, 30 dvosobnih, osam dvoipolsobnih i 10 trosobnih. Ukupna neto korisna površina građevine s pripadajućim parkirališnim mjestima iznosi 5.083,30 metara četvornih. Važno je spomenuti još i kako predugovorna cijena iznosi 813,81 eura po metru četvornom stana, dok je predugovorna cijena svih 73 stana 4.136.840,37 eura. Grad Zadar se Aneksom Ugovora obvezao da će u roku od 30 dana od dana potpisivanja predugovora o kupoprodaji za svih 73 stana uplatiti 15 posto predugovorne cijene, što iznosi 620.526,06 eura.

U Proračunu Grada Zadra, odnosno Projektu socijalnog stambenog zbrinjavanja, osigurano je 15 milijuna kuna za kupnju stanova namijenjenih socijalno ugroženim građanima. Podjela ključeva očekuje se u travnju iduće godine, a useljenje najkasnije do početka lipnja.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno