Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Badelj i Vrsaljko poručili da je atmosfera u ekipi sjajna

18.06.2018. 15:54
Badelj i Vrsaljko poručili da je atmosfera u ekipi sjajna


Premda Šime Vrsaljko i Milan Badelj nisu komentirali slučaj 'Kalinić' obojica su naglasila kako je atmosfera u taboru hrvatske vrste i dalje odlična, unatoč odluci izbornika Zlatka Dalića da njihovog suigrača pošalje kući.
"Mogu reći da je atmosfera fantastična i da aktualni događaj nije poremetio atmosferu koju smo imali do sada. I dalje smo maksimalno koncentrirani na utakmice koje slijede i pozitivno razmišljamo", kazao je Vrsaljko i okrenuo se idućem protivniku Argentini.
"Ispred nas je teških i napornih 90 minuta. Znamo što nam donosi pobjeda, ako osvojimo tri boda imat ćemo mir, ali se nećemo zavaravati da će biti lako."
Branič Atletico Madrida je u španjolskoj Primeri imao prilike igrati protiv Lionela Messija.
"Messi je jedan od najboljih igrača na svijetu. Ima veliku kvalitetu, ali ako momčadski budemo na visokom nivou, mislim da ćemo i njega dovesti u minimalne situacije da postigne gol", dodao je.
Premda je u kvalifikacijama i pripremnim susretima odigrao većinu utakmica, Milan Badelj je u prvom susretu protiv Nigerije završio na klupi. Izbornik Zlatko Dalić je odlučio povući Luku Modrića na Badeljovu poziciju, dok je veznjak Fiorentine završio na klupi. 
"Reprezentacija je drukčija nego klub i mislim da je ključno zatomiti vlastiti ego. To je izuzetno važno za atmosferu i za homogenost grupe. Da svi svoj ego stave u službu momčadi."
Dalić još nije odlučio hoće li dvojac Modrić – Rakitić na istim pozicijama zaigrati i protiv Argentine ili se u momčad vraća Badelj. Ukoliko će zaigrati, upravo bi veznjak Fiorentine bio igrač koji bi bio najbliži argentinskom majstoru Leu Messiju.
"S obzirom na moju prirodnu poziciju, ako se izbornik odluči, ja ću biti taj koji će biti većinom najbliži njemu. Sve znamo o Messiju, milijun puta sam ga gledao, sve ću pokušati kako bih ga zaustavio", kazao je Badelj.
Dodao je kako su u taboru hrvatske vrste gledali njihovu utakmicu protiv Islanda. 
"Naravno da smo gledali utakmicu. Vjerujem kako će Argentina i protiv nas težiti posjedu lopte i kratkim dodavanjima i pokušavati pronaći Messija, koji je klasa za sebe."
Badelj je istaknuo kako se momčad normalno priprema za ogled protiv svjetskih doprvaka, dodavši kako je pritisak koji se stvara oko ove utakmice normalna stvar.
"Pritiska uvijek ima i to je normalna stvar. Vjerujem u našu ekipu, zreli smo i vjerujem kako se možemo izdići iz tog pritiska."
Badelj je dodao kako hrvatska vrsta može i mora zaigrati bolje protiv Argentine, nego što je igrala protiv Nigerije.
"Bit će to potpuno druga utakmica, igrat ćemo s ekipom koja ima strašnu kvalitetu u napadu."
Pokušao je i otkriti formulu uspjeha.
"Morat ćemo imati brz protok lopte i brzo otvaranje. Mislim da ćemo naći načina da im napravimo štetu", zaključio je Badelj.