Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Belleti, Jeremiah, Dah i Utvare zasvirat će u Dnevnom boravku

18.06.2018. 10:24
Belleti, Jeremiah, Dah i Utvare zasvirat će u Dnevnom boravku


U srijedu, 20. lipnja održat će treći po redu koncert u sklopu drugog zadarskog urbanog festivala KvartArt 2018., a nastupit će zadarski bendovi – Beletti, Jeremiah, Dah i Utvare
Koncert će se održati u Dnevnom boravku (koji se nalazi na parkiralištu pored zgrade budućeg Centra za mlade u sklopu bivše vojarne Stjepan Radić) s početkom u 21 sat.
Bend Beletti iza sebe ima popriličan broj nastupa, a najuspješnijim će podcrtati drugo mjesto na demo festivalu Čuješ?! 2016. u organizaciji zagrebačkog KSET-a te trijumf na Zadarskoj gitarijadi 2015. Dominik Bačić na bubnjevima, basistica Lucija Radalj, gitarist i vokal Stipe Knežević te frontmen perkusionist Damian Sutlović čine jednu cool četvorku koja zbilja živi za glazbu. Album prvijenac naziva 'Junak Novog Doba' izletio je u studenome 2017. godine, neovisan od izdavačkih kuća pod produkcijskom palicom Matka Grgasa Bege.
Skupinu groove entuzijasta Jeremiah's, od 2011. godina drži isto poslanje: dubok upliv u blues mantru; ukrašenu funkom i ojačanu rockom. Od početnog instrumentalnog filipjanskog trojca (Sv. Filip i Jakov)- bubnjara Jeremije Eškinje, basista Luke Ćetkovića i gitarista Roka Vodopije poduplali su se za zadarske snage- usnoharmonikaša Franu Škaru i vokalisticu Mirtu Juran te filipjanca Antu Brzića, vokalista i trubača.
Dah je hrvatski glazbeni duo podrijetlom iz Zadra. Bend je osnovan 2017. godine u Zadru u Hrvatskoj. Grupu čine 2 šesnaestogodišnjaka Mateo Horvat (tekstopisac, pjevač, gitara, bas, klavir, ukulele) i Dorijan Dukić (Doky) (tekstopisac, bubanj, klavir, gitara, ukulele). “Novi kraj priče” njihova je autorska stvar čiju glazbu potpisuju članovi benda Mateo Horvat i Dorijan Dukić, dok je uz njih autor teksta i anonimni pojedinac. Bend je izdao i drugi single pod nazivom "Sad smo stvarnost" čiju glazbu i tekst također potpisuju članovi benda. Bend ima repertoar od 7 autorskih stvari. Dorijan Dukić uživo svira bubanj i klavijaturu, a Mateo Horvat pjeva i svira gitaru i klavir. Izvodu pjesme pomoću matrice tzv. "backing tracka".
Bend Utvare sastoji se od članova: Davor Matešić-Utva (bas, gitara, vokal) i Gordan Barešić – Bare (gitara, vokal). Bend je osnovan krajem devedesetih kao rock trio, a uz osnivače bubanj je svirao Željko Klečina iz Rijeke. 2006. objavili autorski album "SJENE".
Ulaz na koncert je besplatan.