Braća Teofilović i Miroslav Tadić nastupaju u crkvi Sv. Nikole

Slika korisnika valentinam
POSLJEDNJI KONCERT SEZONE KONCERTNOG UREDA ZADAR
Njihov koncert održat će se u crkvi Sv. Nikole u 20 sati, u kojoj Koncertni ured Zadar organizira koncerte kroz posljednje dvije godine i koja je postala jedno od najatraktivnijih koncertnih lokacija, kako zbog akustike tako i zbog mističnog ambijenta kojim zrači.
Ilustracija
Braća Teofilović s gitarskim virtuozom Tadićem

Posljednji koncert ove Koncerte sezone 2017./18. u organizaciji Koncertnog ureda Zadar pripast će velikim umjetnicima – braći Teofilović i Miroslavu Tadiću, a sve u povodu Svjetskog dana glazbe, u četvrtak 21. lipnja!

Njihov koncert održat će se u crkvi Sv. Nikole u 20 sati, u kojoj Koncertni ured Zadar organizira koncerte kroz posljednje dvije godine i koja je postala jedno od najatraktivnijih koncertnih lokacija, kako zbog akustike tako i zbog mističnog ambijenta kojim zrači.

- Zdravlje je stanje ravnoteže. Tijela i duha. Bića i svijeta. Kad nestane ravnoteže, nastupa bolest. Tada, kaže predanje, valja otići na vidarice, posvećene izvore i umiti se rano, prije sunca. Ali kako pronaći vidarice? Sigurnih putokaza nema. Svatko ih mora naći sam. Možda u pjesmi. U ravnoteži glasa i instrumenta.  U njihovoj igri i razgovoru, ovaj je tekst osim impresuma jedino što se može naći na omotu albuma Vidarica pjevačâ blizanaca Ratka i Radiše Teofilovića i gitarista Miroslava Tadića. Dva su iznimna pjevača tradicijskih pjesama iz Hrvatske, Makedonije, Srbije, Kosova, na tom nosaču zvuka prvi put ujedinila svoje glasove s instrumentom, gitarom i čarobnim prstima Miroslava Tadića. 

Tiho mumljajući Teofilovići usklade intonaciju, zatvore oči i tako ne gledajući jedan drugoga u istom trenutku zapjevaju. Čarobnu atmosferu između dvojice braće nenametljivom svirkom oplemenjuje gitarist. Nastaje sklad, ravnoteža duha i tijela, i to jezikom kojim oni najiskrenije progovaraju – glazbom!

Bit će to lijepa završnica Koncertne sezone Zadar 2017./18. u kojoj se sveukupno održalo 18 koncerata pod sloganom …jer glazba oplemenjuje! Uz tu brojku treba napomenuti i11 jazz, blues, funkyworld music i koncerata za mlade, 8 Radionica dobrog zvuka te čak 6 Tango večeri koje su se održale u sklopu novog programa isključivo vezanog za Kneževu palaču pod novim sloganom …jer glazba pokreće! Sezona je započela koncertom Simfonijskog orkestra HRT-a s dirigentom i solistom Enrico Dindom, a publici smo zatim priuštili nastupe još niza izuzetnih glazbenika i ansambala poput Stefana Milenkovića, Ivana Repušića, Zagrebačkog gitarističkog kvarteta, ansambla LADO, Katarine Livljanić, Martine Filjak, Edina Karamazova, Boštjana Lipovšeka, Berislava Šipuša, Pavla Dešpalja, Ivana Krpana i mnogih drugih. Ulaznice se prodaju po cijeni od 70 i 80 kuna, a dio su pretplate KUZD-a.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno