Fra Vjeko bio je afrički Oscar Schindler

Slika korisnika valentinam
PROMOCIJA KNJIGE NA USKOKU
Knjiga "Fra Vjeko Ćurić- svetac našega doba", koja govori o fratru misionaru koji je tijekom strašnog ruandskog rata od smrti spasio više od 100.000 ljudi, zbog čega je proglašen afričkim Oskarom Schindlerom
Ilustracija
Fra Vjeko je spasio 100 000 ljudi u Ruandi
U Zadru će se 20. lipnja u Jedriličarskom klubu Uskok od 20  do 21.30 održati prezentacija knjige "Fra Vjeko Ćurić- svetac našega doba", koja govori o fratru misionaru koji je tijekom strašnog ruandskog rata od smrti spasio više od 100.000 ljudi, zbog čega je proglašen afričkim  Oskarom Schindlerom. Nažalost, fra Vjeko je ubijen u teškom razdoblju  ruandskoga poraća, a njegov san o omogućavanju školovanja za tisuće  siromašne djece nastavio je slijediti misionar fra Ivica Perić, koji je preuzeo župu Kivumu u Ruandi. 
 
Na najnovijoj knjizi, koja govori o pokojnom fra Vjeki Ćuriću, Željko  Garmaz je radio više od godinu dana. U potrazi za zanimljivostima iz fra  Vjekina života obišao je desetak zemalja i razgovarao s više od 50 fra Vjekinih suvremenika iz različitih perioda njegova života. 
Kompletan prihod od prodaje ove knjige bit će iskorišten za daljnju izgradnju kompleksa Centar otac Vjeko, posebice za učenički dom, kao i  za tople obroke siromašnih učenika, kojih je sada u okviru Centra gotovo  700.  
Kao poseban gost, na predstavljanje knjige i aktivnosti Humanitarne  udruge Srce za Afriku, u Zadar iz Ruande stiže i misionar fra Ivica Perić,  "lokomotiva" svih aktivnosti i projekata kojima se ostvaruje san pokojnoga fra Vjeke Ćurića, a koji siromašnoj djeci omogućavaju obrazovanje  i daju šansu za bolji život. 
Promocija knjige je prilika za upoznavanje rada naših humanitaraca u  dalekoj Africi.
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno