Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Podignuta optužnica protiv don Tomislava Vlahovića!

18.06.2018. 11:13
Podignuta optužnica protiv don Tomislava Vlahovića!


Općinsko državno odvjetništvo u Zadru danas je podiglo optužnicu protiv svećenika Zadarske nadbiskupije, don Tomislava Vlahovića. Potvrdio nam je to općinski državni odvjetnik, Ivica Škara, a nakon našeg upita o rezultatima izvida u slučaju spomenutog svećenika.
Nakon policijske istrage i optužnice ODO-a, slučaj sada već bivšeg policijskog kapelana tako će dobiti epilog i na zadarskom sudu na kojemu će svećenik imati prilike javnosti obrazložiti zbog čega zlouporabio ovlasti policijskog kapelana i zaustavljao vozila. Naime, kao kapelan Policijske uprave zadarske don Tomislav Vlahović u studenom prošle godine zaustavio je automobil sa četvoricom madića koji su se kretali cestom od Benkovca prema Lepurima te ih, prema njihovim riječima, pokušao legitimirati. Mladići su naveli kako je čak imao i policijsku palicu, što mu kao kapelanu nije dozvoljeno.
Njihovi roditelji o svemu su obavijestili MUP nakon što su shvatili da slučaj nije zaveden u policijskom izvješću toga dana kada su mladići pozvali policiju. Cijelu su priču sredinom siječnja iznijeli u javnost rekavši kako ih je svećenik pretekao i zaustavio se ispred njihovog vozila te upalio sva četiri svjetla. Jedan je mladić izjavio kako mu je don Tomislav kazao: "Reci kolegi neka uđe u auto! Nek' se smiri ili ću ga prebiti i privesti u šibensku policiju", nakon čega su se vratili u automobil, ali on im je prišao i zatražio osobne iskaznice".
Vojni ordinarijat smijenio je don Tomislava Vlahovića, a MUP je, kako su nam kazali, pokrenuo kriminalističko istraživanje te o svim utvrđenim činjenicama obavijestili nadležno Općinsko državno odvjetništvo radi donošenja daljnje mjerodavne državno-odvjetničke odluke. U MUP-u su nam potvrdili da je svećenik razriješen dužnosti u policijskoj kapelaniji „Sveti Filip i Jakov“ Policijske uprave zadarske, i to dekretom biskupa Vojnog ordinarija te mu je rješenjem Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske prestala služba u Ministarstvu.
S obzirom da don Vlahović i dalje službuje kao svećenik župe Perušić ostaje vidjeti hoće li Zadarska nadbiskupija, nakon podizanja optužnice, povući kakve sankcije ili će čekati okončanje sudskog postupka.