Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadranka Melani Pavlović prvakinja u atletici

18.06.2018. 10:15
Zadranka Melani Pavlović prvakinja u atletici


U Savudriji je u tijeku državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici i graničaru. Djeca iz cijele Hrvatske koja su se u kvalifikacijskim natjecanjima u svojim gradovima i županijama plasirali na završnicu provode 4 dana sa svojim vršnjacima u igri, zabavi i sportskim natjecanjima.
Prva su na redu bila natjecanja u atletici i to u dvije kategorije: 2007. i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice. Sportski tereni u Umagu bili su središnje mjesto glasnog navijanja i bodrenja natjecatelja u nedjelju, 17. lipnja.
Prva tri mjesta u svakoj kategoriji osiguravaju odlazak u Split na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem kolovoza.
Raspored atletike donio nam je pobjednike i svih regija:


Djevojčice 2009.
Petra Žulj (Osijek)
Matea Koska (Zagreb)
Lucija Hozjak (Prelog)


Dječaci 2009.
Borna Bencarić (Osijek)
Lino Plevnjak (Prelog)
Ivano Škara (Zadar)




Djevojčice 2007.
Melani Pavlović (Zadar)
Ema Knežević (Osijek)
Ema Bugarinović (Bjelovar)


Dječaci 2007.
Fran Kucel (Đurđevac)
Petar Krešimir Balen (Križevci)
Karlo Lučić (Zadar) i Ivano Hladnik (Rugvica)
Nakon turnira u atletici očekujemo državne prvake u graničaru. Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Savudriji okupit će više od 600 natjecatelja za koje su osigurani besplatni put, smještaj i sve animacije. Osim natjecanja, djeci će na raspolaganju biti različite animacije kao i edukativna predstava ravnateljstva policije u sklopu velike edukativne kampanje ''Zajedno više možemo- u suradnji s policijom'' Ministarstva unutarnjih poslova i Plazma Sportskih igara mladih. Edukacija djece i mladih važna je odrednica svih programa Plazma Sportskih igara mladih jer je cilj da se osim sportskog načina života djecu educira o fair playu, poštivanju različitosti, očuvanju okoliša i svim kategorijama održivog razvoja.
Državna završnica za ostale kategorije sportova održat će se u kolovozu u Splitu, nakon čega će uslijediti veliko međunarodno finale na kojem će se okupiti mali sportaši iz Bosne i Hercegovine i Srbije.
Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.500.000 djece i mladih.