Potražni pas HGSS-a pronašao nestalu Jadranku Korenić

Slika korisnika anamarijabilan
SRETAN ZAVRŠETAK: Nestala baka pronađena nedaleko kuće

Jadranka Korenić (73) iz Neviđana na otoku Pašmanu, za kojom se tragalo od nedjelje prijepodne, je živa. Nedaleko svoje kuće u Neviđanima u pravcu Mrljana sinoć oko 22 sata pronašao ju je Draco, potražni pas HGSS-a.

Podsjetimo, baka Jadranka je dementna (zaboravljiva) osoba. Iz obiteljske kuće u blizini škole u Neviđanima u nepoznatom smjeru uputila se u nedjelju oko 7 sati i nije se vratila. Posljednji put je viđena u nedjelju oko 9.20 sati na državnoj cesti koja prolazi Neviđanima.
Organizirana je velika potraga za nestalom 73-godišnjom bakom. U intenzivnoj potrazi su bili mještani Neviđana, otočani, policija, DVD Pašman i HGSS Stanica Zadar. U potrazi su bili i HGSS-ovi psi, a tražilo se i pomoću dronova. Prošao se cijeli otok Pašman, a pretražio se i dobar dio otoka Ugljana. Sveobuhvatna potraga na kraju je završila sretno, nestala baka Jadranka Korenić je nakon sveobuhvatne potrage pronađena živa, nakon 40-ak sati pošto se izgubila.
Obitelj se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli i svima onima koji su neumorno tražili od trenutka objave nestanka. Posebne pohvale članovima HGSS-a i njihovom psu Draco koji je još jednom postao heroj.
"HGSS i vodiči pasa ulažu jako puno vremena i resursa u njihovo školovanje, a oni nam to višestruko vrate svojim angažmanom i uspješnim pronalascima. Zato su naši potražni psi nezamjenjiv resurs u potragama", poručili su iz HGSS-a.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)