Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Za šest »plavih« tvrtki inovacijski vaučeri od 10 tisuća eura

18.06.2019. 15:36
Za šest »plavih« tvrtki inovacijski vaučeri od 10 tisuća eura


Jučer je u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Zadar svečano potpisan ugovor s dobitnicima inovacijskih vaučera u sklopu EU projekta 4helix+ ŽK Zadar. Riječ je o tripartitnom ugovoru sa šestero dobitnika inovacijskih vaučera s područja Zadarske županije i njihovim pružateljima znanja.
Naime, šest plavih MMSP-a je, putem natječaja za dostavu inovacijskih projekata u sklopu EU projekta 4helix+, u kojem je HGK – ŽK Zadar partner, osvojilo inovacijski vaučer u iznosu od 10.000 eura.
– Na natječaj se prijavilo 14 tvrtki iz područja turizma i ribarstva, a nagrađeno ih je šest. Sve nagrađene tvtke surađuju s hrvatskih tvrtkama, osim Zara agent d.o.o koja surađuje s firmom iz Španjolske, kaže Ivan Jadreško, voditelj 4helix+ projektnog tima HGK – ŽK Zadar, te navodi kako se u sklopu navedenog projekta dodjeljuje 48 vaučera u osam pilot-regija ovog projekta, od čega šest vaučera u Zadarskoj županiji.
Navedimo još su plave tvrtke odabrale pružatelje znanja iz 4helix+ transnacionalne baze pružatelja znanja koja je pokrenuta u sklopu projekta kao web-platforma, te će služiti međunarodnom umrežavanju plavih tvrtki sa stručnjacima iz kulturne i kreativne industrije i nakon završetka projekta.
Dobitnici inovacijskih vaučera su Foka d.o.o., Magic Croatia d.o.o., Zara agent d.o.o., Ribarski obrt Milivoj Blaslov, Lanđin, obrt za morski ribolov, trgovinu i turizam te Shuttle Tours d.o.o.
Ugovor s dobitnicima inovacijskih vaučera jučer je u Županijskoj gospodarskoj komori potisao Denis Ikić, direktor ŽK Zadar, s jedne strane, te pružatelji znanja s druge.
Inače, projekt 4helix+ započeo je 1. veljače 2018. godine, a završava 31. srpnja 2020. godine. Ukupni je proračun projekta 2.193.983,75 eura. Projekt se sufinancira iz fondova ERDF i IPA II programa INTERREG Mediterranean.