AGLOMERACIJA Gradonačelnik Dukić obišao MO Kožino

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Novi infrastrukturni projekti tema sastanka s predstavnicima MO
Predsjednik MO Kožino Mario Medić naglasio je potrebu izrade UPU-a za tamošnju Zonu centralnih funkcija prije svega zbog ograničenih prostornih kapaciteta postojeće mjesne osnovne škole koju pohađa 72 učenika
Gradonačelnik Branko Dukić sastao se s predstavnicima Mjesnog odbora Kožino

Novi infrastrukturni projekti u mjestu Kožino bili su tema sastanka gradonačelnika Branka Dukića s predstavnicima Mjesnog odbora Kožino. Uz informaciju o razvoju projekta Aglomeracije Zadar –Petrčane kojim se gradi i sustav odvodnje u ovom zadarskom naselju, gradonačelnik Dukić je tijekom obilaska sa suradnicima predstavio i dovršeno Idejno rješenje izgradnje komunalne luke Kožino te najavio izradu Glavnog projekta u skladu s Prostornim planom.
Predsjednik MO Kožino Mario Medić naglasio je potrebu izrade UPU-a za tamošnju Zonu centralnih funkcija prije svega zbog ograničenih prostornih kapaciteta postojeće mjesne osnovne škole koju pohađa 72 učenika.
Pročelnik Joso Nekić potvrdio je kako ta škola ima višegodišnju tendenciju rasta broja učenika, a izradom navedenog UPU-a stvorili bi se uvjeti za projektiranje novog školskog objekta. Gradonačelnik Dukić podsjetio je na dovršetak uređenja i rekonstrukcije Područne škole Ploča i početak gradnje nove osnovne škole na Bokanjcu. - U pripremi je i projektiranje nove škole na području Crvenih kuća, a možemo istovremeno pokrenuti i projekt za školu u Kožinu – naglasio je.
Na istom prostoru Zone centralnih funkcija, prema riječima predstavnika MO, treba predvidjeti i dječje igralište, komercijalne trgovačke sadržaje i crkvu.
Na sastanku je istaknuto i pitanje početka katastarske izmjere za područje Kožina. Gradonačelnik je kazao kako poslovi na sređivanju zemljišnih knjiga trenutno traju za područje Bokanjca, Dikla i Crnog nakon čega će u suradnji s Državnom geodetskom upravom krenuti isti postupak i za Kožino.
Također, uz pomoć JVP Zadar, započelo je i čišćenje u olujnom vjetru porušenih borova uz glavnu prometnicu prema primorskom dijelu Kožina.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2 (1 glasova)