KNEŽEVA PALAČA Radovanu Tajderu za životno djelo nagrada Viktor Kovačić

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Godišnja izložba ostvarenja arhitektica i arhitekata u 2019. godini
Izloženi su svi natjecateljski radovi, među kojima se nalaze i svi nominirani i nagrađeni radovi u svim kategorijama, a moguće ih je pogledati do 30. lipnja
Arif SITNICA
S otvorenja izložbe

U Kneževoj palači u Zadru otvorena je Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. godini, u organizaciji Društva arhitekata Zadra (ZDA) i Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA).
Izloženi su svi natjecateljski radovi, među kojima se nalaze i svi nominirani i nagrađeni radovi u svim kategorijama. Nagrada Viktor Kovačić za životno djelo dodijeljena je Radovanu Tajderu. Nagrada Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2019. godinu dodijeljena je Saši Begoviću, Marku Dabroviću, Tatjani Grozdanić Begović, Silviju Novaku i Pauli Kukuljici – 3LHD za URANIU u Zagrebu.
Nagrada Drago Galić za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2019. godinu dodijeljena je Ivi Letilović i Igoru Pedišiću za 4 kuće za 4 brata u Zadru.
Nagrada Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2019. godinu dodijeljena je Lei Pelivan i Tomi Plejiću za Bijeli Loft u Zagrebu.
Nagrada Neven Šegvić za publicistički, kritički, znanstveno‐istraživački i teorijski rad na području arhitekture za 2019. godinu dodijeljena je Ani Dani Beroš, Tomislavu Paveliću, Marku Sančaninu, Miri Stanić, Evelini Turković, Vesni Vuković i Frani Petru Zovku za Radijsku emisiju Stvarnost prostora.
Predsjednik ZDA, Petar Kozina, otvorio je izložbu i pritom se na potpori zahvalio Gradu Zadru i pročelnici Odjela za kulturu i šport Dini Bušić, Zadarskoj županiji i pročelniku Odjela za obrazovanje, kulturu i šport Ivanu Šimuniću, Narodnom muzeju i ravnateljici Renati Peroš, članovima ZDA koji su postavljali ovu izložbu, kao i svim gostima na dolasku.
Izložba će biti otvorena do 30. lipnja 2020.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno