Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ovako Škoro vidi pravo na pobačaj: Ako žena zatrudni nakon silovanja mora se dogovoriti sa obitelji što će učiniti

18.06.2020. 09:23


Miroslav Škoro i Gordan Jandroković, kao nositelji lista Domovinskog pokreta i HDZ-a u 2. izbornoj jedinici, u studiju Večernjeg lista raspravljali su o pravu na pobačaj.
– Moje mišljenje i moj stav jest da život počinje začećem i da ga treba štititi. Apsolutne zabrane ne postoje gotovo nigdje, treba raditi na edukaciji, smanjiti pobačaj na najmanju mjeru, rekao je Jandroković.
Škoro je rekao da se slaže s Jandrokovićem po pitanju prava na pobačaj.
–  Osobno i kao čelnik Domovinskog pokreta zalažem se da se štiti do kraja. Država, ako drži do sebe, ima bezbroj mehanizama kako da pomogne svakoj obitelji, ženi, majci koja se odlučuje na takav čin.
Nismo mi primitivna zajednica, ne zabrana, ali učiniti sve da se sačuva život, rekao je Škoro.
– Ako žena zatrudni nakon silovanja onda se mora dogovoriti sa obitelji što će učiniti, dodao je Škoro.
Treba li se dopustiti gej parovima da udomljavaju djecu?
– Za nas je najbolje okruženje za dijete da ima majku i oca. Gej zajednica sukladno zakonu ne može usvajati niti udomiti djecu. Dom nije nažalost najsretnije rješenje, ali je takvo da pomogne u situacijama kada je obitelj disfunkcionalna ili kada djeca ostanu bez roditelja.
Treba na sve način osigurati da dijete ima prirodno okruženje, a to su majka i otac, odnosno muškarac i žena, rekao je Jandroković i dodao kako je stav HDZ-a da homoseksualni parovi ne trebaju posvajati djecu.
Škoro drži da je obitelj ustavno definirana.
– Protiv sam toga da istospolni parovi mogu usvajati djecu, to sam javno iskomunicirao i mogu ponoviti koliko god puta treba, rekao je Škoro za Večernji list.