Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Igor Pedisić: Javni interes mora biti iznad svih taština i političkih prijepora

18.06.2021. 13:42


HDZ i naredne četiri godine ima apsolutnu vlast u Općini Sv. Filip i Jakov, načelnika i Općinsko vijeće. Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća u kojem HDZ ima čak 10 od 13 vijećnika, Igor Pedisić je izabran za novog-starog predsjednika, a Renata Batur za novu-staru dopredsjednicu Vijeća. Nazočilo je svih 13 vijećnika. Izvršena je i jedna zamjena vijećnika, umjesto nositelja HDZ-ove kandidacijske liste, načelnika Zorana Pelicarića – Pece, kooptiran je Rafael Baričić.


Uvjerljiva pobjeda obvezuje
– Hvala svim vijećnicima na ukazanom povjerenju. Svim vijećnicima čestitam na ulasku u Općinsko vijeće gdje ćemo naredne četiri godine svi zajedno raditi na dobrobit našeg mjesta i zastupati interese naših mještana. Javni interes mora biti iznad svih taština i političkih prijepora, kazao je Igor Pedisić te zahvalio i vijećnicima koji su sjedili u prijašnjim mandatima.
Također je naglasio veliku odgovornost koju Općinsko vijeće ima prema žiteljima općine, ali i pozvao na plodonosan dijalog između svih vijećnika koji sudjeluju u stvaranju novih vrijednosti i boljitak zajednice.
– Ovakav rezultat i ovakva uvjerljiva pobjeda na izborima itekako obvezuju. U iskrenom partnerstvu i sinergiji s našom Županijom i Vladom RH završit ćemo započete i pokrenuti nove projekte za dobrobit svih žitelja naše općine, naglasio je Pedisić zahvalivši svim općinskim žiteljima koji su izašli na izbore.


Demokratska stečevina
– Biračko pravo demokratska je stečevina, a izlazak na izbore iskaz je odgovornosti prema nama samima, našim bližnjima, ali i društvu u cjelini. Šteta što je glasovanju pristupilo tek 1.854 od 4.118 upisanih u birački popis, odnosno 45 posto birača, poručio je Igor Pedisić, kojem je ovo treći mandat predsjednika OV-a.
Na sjednici je intonirana Lijepa Naša i minutom šutnje odana počast za poginule hrvatske branitelje.
Svečanu prisegu je dalo 10 vijećnika HDZ-a i tri vijećnika HSP-a. Nazočili su i općinski pročelnik Jure Jelenić koji je koordinirao sjednicom, pravnica Katarina Ralić i voditelj Odsjeka za razvoj i društvene djelatnost Darko Mikas.
Nakon zajedničkog fotografiranja ispred tzv. stare škole održana je prva radna sjednica Vijeća na kojoj je, između ostalog, načelnik Zoran Pelicarić Peco dao svečanu prisegu.




Regulacija prometa tijekom sezone
– Ovim putem čestitam svim izabranim vijećnicima, a posebno predsjedniku i potpredsjednici Općinskog vijeća te svima skupa želim sreću u budućem radu. Očekujem demokratsko okružje i konstruktivne rasprave. Također zahvaljujem i svim žiteljima općine na povjerenju. Puno je posla pred nama, istaknuo je Pelicarić.
Vijećnici su usvojili odluke o regulaciji prometa tijekom turističke sezone, izmjene Odluke o izradi IX. izmjena i dopuna PPU Općine Sveti Filip i Jakov, procjenu rizika od velikih nesreća, plan razvoja općinskog sustava civilne zaštite za 2021. s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje, smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite i drugo.


Filipjanski vijećnici
Igor Pedisić, Anamarija Matešić, Marin Colić, Josipa Mrkić, Renata Batur, Željko Serdarević, Marijana Mrvičić, Zelina Kadija, Nina Pedisić i Rafael Baričić (HDZ), te Marin Katuša, Veljko Galešić i Ingrid Klarica (HSP).