Lovro Jurišić iz Županije prešao u europski ured

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Marta Hordov imenovana za v.d. pročelnicu
Radujem se što ću ponovno biti potpuno posvećen projektima EU fondova te postaviti sebi nove izazove na području koje najbolje poznajem, rekao je Jurišić
Od Lovre Jurišića prigodnim darom oprostio se i župan Božidar Longin

Početkom tjedna se Lovro Jurišić oprostio od svoje funkcije pročelnika za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove i od kolega iz Zadarske županije, a na njegovo mjesto je za vršiteljicu dužnosti imenovana dosadašnja pomoćnica Marta Hordov.
Jurišić je u Županiji bio zaposlen 15 godina, a sad je, upravo na početku novog saziva skupštine prešao na mjesto voditelja projekata u sklopu Zajedničkog tajništva programa INTERREG prekogranične suradnje Hrvatska - Italija koji vodi regija Veneto. Budući da nije moguće da djelatnici ureda budu zaposlenici regije Veneto, kako nam je pojasnio Jurišić, zapošljava ih Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova. Ispostava je u Zadru, a uz Jurišića, tu su još zaposleni Hrvoje Grancarić, Diana Gracin Petrović i Renata Marušić koja je u ovaj ured prešla iz Regionalne razvojne agencije Zadarske županije.
Ova ispostava u Zadru djeluje od 2017. godine, a ured se, kako kaže Jurišić, nalazi u zgradi u kojoj su županijski Upravni odjel za pomorsko dobro, more i promet i Županijska lučka uprava, u prostoru čiji najam financira Zadarska županija. Jurišić je internim premještajem, to jest sporazumom između državnih tijela prešao iz Zadarske županje.
- Ispraksirao sam se na EU fondovima u prvih 11 godina staža u Županiji pa sam vjerojatno i zbog toga i zaslužio mjesto pročelnika. Dio poslova pročelnika vezanih za turizam i gospodarstvo sam radio najbolje što sam mogao pa mi se fokus s EU fondova jednostavno morao malo pomaknuti. To mi je ipak uvijek nedostajalo i radujem se što ću ponovno biti potpuno posvećen projektima EU fondova te postaviti sebi nove izazove na području koje najbolje poznajem, rekao je Jurišić, javnosti još i poznat kao kvizoman koji je nedavno na Milijunašu osvojio 125 tisuća kuna.
Zadarska ispostava Zajedničkog tajništva INTERREG program Hrvatska - Italija sudjeluje u izradi natječaja, programiranju novog financijskog razdoblja, ocjenjuje projekte, prati njihovu provedbu, itd.
Neki od tih projekata su Hercultour, Prizefish, Firespill, Stream, itd..

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno