Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Inzistirat ćemo na večernjem terminu

Autor: Roman Morović

17.07.2009. 22:00
Inzistirat ćemo na večernjem terminu

Foto: Zvonko KUCELIN



HTV je do sad imao monopol nad određivanjem termina odigravanja utakmica koje su prenosili. U idućoj sezoni bi trebali preko HKS-a inzistirati na večernjim terminima, jer očito je da su popodnevni termini neatraktivni i krajnje nepraktični – kaže Perović.


Predsjednik KK Zadar Dino Perović odgovorio je na pitanja koja su mu postavili čitatelji putem portala www.zadarskilist.hr.
Svi u gradu znaju da je Pino oštetio klub za vrijeme svoje vladavine. Zašto se to nije istražilo i procesuiralo? Ante. 
Kalelarga je uvijek imala svoje teorije što se događalo u KK Zadar. Da je postojao i jedan slučaj koji je trebao biti dodatno istražen i procesuiran, to bi svakako bilo i učinjeno. Pino Giergia svojim radom zadužio je zadarski klub i definitivno nije zaslužio da se o njemu govori bilo što drugo, osim da je istinska legenda zadarske, hrvatske košarke i europske košarke.
Što mislite napraviti da na utakmicama bude više publike i u kojem terminu će Zadar igrati domaće utakmice? Jure. 
Od ove sezone gledatelj koji plati svoju ulaznicu, neće dobiti samo svoje mjesto, već će uz košarku biti puno popratnih sadržaja koji se planiraju. Naravno da je sama košarka ono zbog čega ljudi dolaze u dvoranu, i nadamo se da će sama igra naše momčadi biti dovoljan mamac za publiku u nadolazećoj sezoni. Što se tiće termina, nastojat ćemo da se utakmice održavaju u večernjim terminima.
Iako ste napravili novu web stranicu kluba, koja bi trebala biti puno bolja, još tu daleko zaostajemo. Npr. na Eurobasketu nam je još dvorana Jazine, predsjednik Magaš itd. Može li se tu nešto učiniti da se ne sramotimo? Jure. 
Smatramo da je nova klupska web stranica u skladu s modernim dizajnom te znamo da je rađena po zadnjim Web strandardima. Na nam nije da odredimo kada će Fiba ili NLB liga promijeniti službeni link na svojim Web stranicama, jer smo taj zahtjev već predali, a na stranicama Eurokupa KKZadar.Net već je postavljena za službenu klupsku stranicu.
Pozdravljam odluku kluba da, prema američkom uzoru, umirovi dresove najboljih igrača u povijesti kluba, Kreše Ćosića i Pina Giergie. Nadam se da će to biti izvedeno na kvalitetan način. Mislim da bi u skoroj budućnosti trebalo to napraviti i s dresom Branka Skroče, najboljeg strijelca u povijesti KK Zadar. Slažete li se s tim? Marko. 
Pozdravljam Vašu ideju, i u skorijoj budućnosti ćemo sigurno pronaći način kako se odužiti svim igračima koji su pisali povijest zadarske košarke.
Kako komentirate odluku HTV-a i HNS-a da se nogomet od ove sezone prenosi subotom od 20 sati, dakle u standardnom košarkaškom terminu? Hoćemo li opet morati dolaziti na košarkaške utakmice nakon ručka? Hoćete li nešto napraviti da se košarka, nekada sport broj 1 na ovim prostorima, spasi od sustavnog uništavanja iz nogometnih krugova? Marko. 
HTV je do sad imao monopol nad određivanjem termina odigravanja utakmica koje su prenosili. U idućoj sezoni bi trebali preko HKS-a inzistirati na večernjim terminima, jer očito je da su popodnevni termini neatraktivni i krajnje nepraktični.
Zamolio bi vas da kao predsjednik kluba učinite nešto kako i u ovoj sezoni ne bi bili opet izloženi teroru službenog spikera koji s razglasa svaku utakmicu pušta uvijek tri-četiri iste pjesme i svima je već dosadio. Možda ima samo jedan cd, pa vas molim da mu klub kupi bar dva nova za novu sezonu. Unaprijed hvala. Robi. 
Novi glazbeni repertoar svakako će biti uvršten u fonoteku službenog spikera. To je zaista problem koji se će se lako riješiti u okviru našeg novog pristupa u organizaciji košarkaških utakmica organiziranjem novih događanja prije, za vrijeme i poslije košarkaške utakmice.
Zašto tvrdite da su isplaćeni svi igrači kad iz pouzdanih izvora znam da nisu, primjerice Gečevskom dugujete skoro za cijelu sezonu?  Goran.  
Svim igračima podmirena su dugovanja iz prošle sezone, a Todor Gečevski definitivno iz Zadra odlazi potpuno isplaćen, bez ikakvih dugovanja prema njemu.
Gospodine Perović, zadarski navijači su nestrplijivi u vezi novih pojačanja. Možete li nam reći u koje dogledno vrijeme će osvanuti prvo “pravo” pojačanje KK Zadar? Navijač. 
Svakako je potrebno pažljivo pročešljati tržište prije konačne odluke, ne želimo instant i neprovjerena rješenja. Ove godine u stručnom stožeru trenera Sagadina nalazi se Emilio Kovačić koji mu pomaže u skautranju potencijalnih kandidata za KK Zadar. Zmago Sagadin ima podršku Upravnog odbora kluba i uvjereni smo da će naći pravo rješenje.
Dobro je poznato što Zadranima znači plavo-bila boja i u tradiciji svih sportskih klubova je prva boja plava, pa tek onda bila, što i dovodi do plavo-bile kombinacije. Uostalom, plava boja je i simbol grada Zadra što se vidi i na zastavi Zadra sa Sv.Krševanom. KK Zadar je uvik ima plavu boju ili plavo-bilu na službenoj garnituri dresova, dok je bila boja bila rezervirana za gostovanja. Tu svetinju je prominija Božo Miličević krajem osamdesetih godina i od tada je bila boja zaminila plavu (jednom je Krešo Čosić donija bile dresove iz Amerike i samo su tu godinu službeno domaći dresovi bili bile boje). Znate li kako izgleda službena zastava grada Zadra i kakve je boje? Zašto nam došljaci uništavaju tradiciju i nameću kvazi dalmatinsku parolu “Nosi mi se bila boja”? NAPRID PLAVO-BILI! Millwall F.C. 
Ovo pitanje zahtjeva širu raspravu i u ovom trenutku se ne bih upuštao u dublju analizu.
 Kao prvo pozdrav od najvjernijeg navijača Zadra iz Međimurja. Mene zanima što će biti sa fan shopom KK Zadar jer se priča da nećete produžiti ugovor sa gospodinom Maltom, a to bi Vam bila jako velika greška jer mislim da on odlično radi ovaj posao i ima iskustva u tom poslu bolje nego bilo tko drugi.  Teo.  
Prošle godine je potpisan višegodišnji ugovor s gospodinom Maltom, te ćemo zajedno s njim nastojati upotpuniti dosadašnju ponudu s više asortimana te otvoriti još jedan fan shop u sklopu dvorane Krešimira Ćosića.
 Jeste li razmišljali o tome da se jedan predstavnik navijača stavi u rad Upravnog odbora, kao što je to bilo nekada? Pop. 
Uvijek smo uvažavali mišljenje navijača, tako će biti i dalje. Članovi UO  mogu biti  jedino sponzori, Grad Zadar kao najveći, te predstavnici tvrtki koje sponzoriraju klub. Ono što je novost je da je određen član Uprave za društvenu zajednicu,a to je gospodin Alan Kociper koji će biti spona između Tornada i Uprave Kluba.
Doveli ste nove liječnike u klub, koji su najavili jače liječničke preglede za igrače, a potpisali ste Pilepića koji ima kroničnu ozljedu koljena, bez da je bio na lječničkom. Kako to objasniti? Stanko.
S Franom Pilepićem nije potpisan ugovor, već je samo načelno prihvaćen od strane Upravnog odbora. Međutim njegov dolazak za sada nije izvjestan niti će Ugovor biti potpisan. Inače ugovori svih novih igrača koji dolaze u Klub bit će pravovaljani tek nakon opsežnog zdravstvenog pregleda
U sportskim novostima je pisalo da Tornado neće moći na tribine iza koša jer je nakon jedne utakmice na kojoj su navijači bili dolje, napravila materijalna šteta od 30 000 kn. Mislim da tornado treba biti uz teren i da bi trebali nešto napraviti po tom pitanju. Kakvo je vaše mišljenje? Andrija.
Slažem se da Tornado treba biti što bliže terenu, međutim teleskopske tribine koje se nalaze uz teren ne podnose veća fizikalna naprezanja i nisu namijenjena za „skakanja” po njima. Na navedenoj utakmici je stvarno došlo do oštećenja i materijalne štete, a radi se o vrlo skupim teleskopskim tribinama. Ali kao što znate dvorana nije vlasništvo KK Zadra već SRC Višnjika, stoga ćemo zajednički nastojati pronaći neko kompromisno rješenje o smještaju navijača Tornada, ali na način da ne postoji mogućnost stvaranja bilo kakve materijalne štete.
Kada ćete pustiti u prodaju godišnje karte? Jule.
O tome ćete biti obaviješteni na vrijeme.